nlc.hu
Aktuális
Nem törődik börtönbe került apjával Natascha Kampusch

Nem törődik börtönbe került apjával Natascha Kampusch

Nem volt hajlandó kifizetni az óvadékot letartóztatott apjáért az elrablása miatt híressé vált Natascha Kampusch. Pedig apja azért került börtönbe, mert a mai napig nem tud beletörődni abba, ami lányával történt.

Nem törődik börtönbe került apjával Natascha KampuschRács mögé vetették a tízévesen elrabolt, majd nyolc éven át fogva tartott Natascha Kampusch édesapját, mert Ludwig Koch nem tudott kifizetni egy pénzbírságot – írja a Blikk. Az apa a lánya ügyében folytatott tárgyaláson húzott be egyet az egyik gyanúsítottnak, emiatt ítélték 480 eurós pénzbüntetésre. A munkanélküli Koch nem tudott fizetni, ezért múlt héten letartóztatták és börtönbe vitték.

Azóta kiszabadult, de nem az elraboltatása történetével meggazdagodott Natascha váltotta ki, hanem egy ausztriai újság munkatársai, akik megsajnálták a férfit, akivel lánya egyáltalán nem törődik. Pedig pont ezzel egy időben, múlt héten Natascha 50 ezer eurót adományozott egy Srí Lanka-i gyerekkórház építésére. A szökése óta a lány nem tartja a kapcsolatot apjával, támogatni sem hajlandó őt.

Natascha Kampuscht 1998-ban rabolta el a nyílt utcán Wolfgang Priklopil, aki saját háza pincéjében tartotta fogva 18 éves koráig a lányt. Natascha végül megszökött, Priklopil pedig megölte magát. Natascha apja azonban nem nyugodott bele, mert szerinte segítője is volt lánya elrablójának.

Koch vagyona nagy részét lánya felkutatására költötte, illetve magánvádas eljárásokat kezdeményezett, hogy bizonyítsa, Priklopil nem egyedül rabolta el a lányt. Az egyik ilyen tárgyaláson ment neki az egyik gyanúsítottnak. „Én csak azt akartam kideríteni, hogy ki tudhatott még arról, hogy Priklopil fogva tartja a lányomat” – mondta az apa, aki idegileg és anyagilag is tönkrement lánya eltűnése után, s annak szabadulása óta sem talált magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top