Aktuális

Angelina Jolie újra Magyarországon!

Angelina Jolie hat gyerekével és férjével, Brad Pitt-tel jelenleg Budapesten lakik egy filmfor- gatás miatt. Mivel bármelyik budai vagy tihanyi közértben összefuthatunk Angelinával, kétrészes gyorstalpalót készítettünk olvasóinknak az egyik leghíresebb hollywoodi díváról. Most a színésznő gyerekkora, vad kamaszkora és még vadabb házasságai kerülnek terítékre.

Angelina beleszületett a hollywoodi csillogásba, amit gyerekként gyűlölt – és valójában felnőttként sem rajong érte. Édesapja, John Voight Angelina születésekor egyike Hollywood aktuális férfi isteneinek. A vakító kék szemű papa valójában színpadi színésznek tartotta magát, s a filmezést csak pénzkeresetnek tekintette. A sors fintora, hogy a szakma inkább mégis filmszínészként jegyezte, hála a Hazatérés című filmért kapott Oscar-díjának. Angelina apjától örökölte a felhajtástól való idegenkedését, édesanyjától pedig a szépségét.
A Marcheline néven modellkedő és B-kategóriás filmekben szép nőket – nem túl nagy átéléssel alakító – anya rajongott Hollywoodért. Házassága épp emiatt romlott meg Voighttal.

Magányos gyermekkor

Gyerekként is szeretett anyáskodni a kisebbekkel
Gyerekként is szeretett anyáskodni a kisebbekkel

Voight és Marcheline válását a kis Angelina sínylette meg a leginkább. Mivel édesapjára emlékeztette édesanyját, az asszony hetekig a lánya felé sem nézett. Andrew Morton Angelina – Rendhagyó életrajz című könyvében igen döbbenetes képet fest a színésznő kisgyerekkoráról: „Makulátlan és rideg volt a szoba: hófehér szőnyeg, hófehér függönyök, hófehér falak. Hidegen-fehéren csillogott az egyetlen bútordarab is, a gyerekágy. Több mint egy évig élt itt a kislány, örökké cserélődő bébiszitterek, nagyrészt munkanélküli színészek és jó ismerősök felügyelete alatt, akik óránként három dollárért vigyáztak rá éjjel-nappal. A kicsi sohasem volt biztos benne, hogy vajon ugyanaz a valaki fogja-e felöltöztetni és megetetni reggel, aki este ágyba dugta.

Temetkezési vállalkozó

Ilyen gyermekkor után nem csoda, hogy Angelina lázadó kamasz lett, sokszor gondolt arra, hogy véget vessen életének. Iskolai füzetei hemzsegnek az ijesztő rajzoktól: koponyák, kések, kardok, ördögök születtek a középiskolai órák alatt. Azon senki sem lepődött meg, hogy a szakadt fekete ruháit fémláncokkal díszítő, fekete rúzst és körömlakkot használó, feketére festett hajú lány temetkezési vállalkozónak készült. Nem a halál közelsége tetszett neki, hanem a lehetőség, hogy olyan megtört szívű embereket vigasztaljon, akik elvesztették egy családtagjukat… Végül mindannyiunk szerencséjére – és a mama konspirációinak hála – elment egy fotózásra, s modellkedni kezdett.

Kábítószerek, elvonók

Billy Bob Thorton
Billy Bob Thortonnal

Angelina legnagyobb erénye a kitartása és az akaratereje. Legyen szó a harmadik világ árváinak megsegítéséről vagy a filmes karrierről. Modellként belekóstolt az önállóságba: elköltözött a szüleitől, és látszólag helyreállt az élete. Valójában továbbra is a gyerekkorban elmaradt szeretetet kereste, mindent megtett azért, hogy tehetséges színésznőként kivívja apja elismerését. A Los Angeles-i Királyi Akadémia színészkurzusai közül egyszerre többet is végzett, közben apróbb szerepeket vállalt. Egy tiniknek szóló thriller forgatásán ismerkedett meg első férjével, Jonny Lee Millerrel. Az angol színész szenvedélyesen szerette a vadóc lányt, aki a normális élet reményét látta meg a házasságban. „Minden létező kábítószert kipróbáltam, noha nem volt könnyű kikerülni ebből a csapdából, Johnny megmutatta a fényt az alagút végén.”

Újabb botrányos házasság

Nem sokat kellett várni Angelina második házasságára sem. Igaz, ekkor a színésznőt már szemmel tartotta a bulvársajtó, hiszen napi szinten szolgáltatta a botrányokat. Ebben ideális partnerre talált a színész Billy Bob Thorton személyében. Nehéz eldönteni, hogy mi igaz az Angelina–Billy Bob legendáriumból, hiszen mindketten előszeretettel füllentettek a sajtónak. Állítólag első, véletlen találkozásuk – és némely változat szerint első szeretkezésük – egy szállodai liftben történt, és már akkor egymásba szerettek. Járni csak sokkal később, közös filmjük, a Vakrepülés forgatásán kezdtek. Az esküvőjük után a nyakukban hordtak egy-egy fiolát, benne a másik vérével.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Angelina Jolie újra Magyarországon!Hajdu Bea és Mariann
  • Angelina Jolie újra Magyarországon!
  • Miért kerültek a magyar nők a „boldogságlista” végére?
  • A tehetségkutatás új útjai
  • Hol a boldogság mostanában?
  • Eljegyzés – kezdet vagy vég
  • Dr. Vekerdy Tamás rovata
  • Anya főz

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top