nlc.hu
Aktuális
Angelina Jolie, ahogy nem ismertük

Angelina Jolie, ahogy nem ismertük

A múlt héten az éppen nálunk állomásozó Angelina Jolie gyerekkorával és lázadó felnőtt éveivel ismerkedtünk. Most megmutatjuk, hogyan találta meg a boldogságot Brad Pitt oldalán, és a legnagyobb kudarcát is, azt, hogy képtelen megbocsátani édesapjának, amiért elhagyta az édesanyját.

Angelina Jolie, ahogy nem ismertük„Akkor vagyok igazán önmagam, amikor segíthetek az árváknak, az elesetteknek, a menekülteknek.” Angelina vallomása sokat elmond arról, hogy miért láthatjuk olyan gyakran alapítványok, karitatív szervezetek mellett kampányolni, és hogy miért olyan elégedett vele az ENSZ, amelynek menekültügyi jószolgálati nagykövete. Akárhányszor egy-egy menekülttáborban jár a világon, a hivatalos program része, hogy játsszon a gyerekekkel. Míg a többi híresség gyakran csak egy fotóra hajlandó a lakókkal, ő órákra belefelejtkezik a játékba.
A színésznő a Tomb Raider forgatásán Kambodzsában szembesült először a harmadik világ problémáival. Első gyermekét, Maddoxot is ott fogadta örökbe, és ez teljesen megváltoztatta az életét. Azóta jövedelmének legalább egyharmadát jótékony célokra fordítja, az pedig felbecsülhetetlen,
hogy mennyit jelent egy-egy alapítványnak, ha Angelina felemeli a szavát mellettük.

Nem beszél az édesapjával

Ez a történet is a Tomb Raiderhez kapcsolódik. Abban saját apja, Jon Voight alakítja a színésznő által játszott Lara Croft apját. „Hiányzol és szeretlek. És mindig is szerettelek” – mondja Voight a közös jelenetükben. „Ellopták tőlünk az időt, és ez nem igazság. Nagyon hiányoztál” – hangzik Jolie szájából.
A forgatást le kellett állítani, ugyanis mindkét színész zokogásban tört ki. Azok a könnyek, amik Lara Croft szemében csillognak a filmvásznon, nagyon is valósak. „Nagyon úgy tűnt, hogy apa és lánya sokkal jobban képesek kommunikálni egymással a filmvásznon, vagyis mások által leírt szavakkal kifejezni azt, amit saját maguk képtelenek megfogalmazni” – mondja ki az igazságot Andrew Morton: Angelina – Rendhagyó életrajz című könyvében. A közös forgatás után pár hónappal már ismét nem beszélt egymással a két színészlegenda. A viszonyuk Marcheline, Angelina édesanyjának halálakor romlott meg végleg. Az is megtörtént, hogy Jolie, belépve egy londoni szálloda forgóajtójába, meglátta apját a hallban. Azzal a lendülettel jött is ki az épületből, visszaült a limuzinba, és egy másik szállodába hajtatott, nem törődve a lefoglalt lakosztállyal.

Megszületik a Brangelina jelenség

„Brad nagyon örül neki, hogy veled dolgozhat. Remélem, jól fogtok szórakozni ” – Jennifer Aniston ezekkel a szavakkal fogott kezet Angelina Jolie-val a Jóbarátok egyik forgatási szünetében. Angelina azért érkezett, hogy biztosítsa Jennifert arról, a rossz híre ellenére semmit sem szeretne Brad Pitt-től. Az események viszont máshogy alakultak. Sokan tudni vélik, hogy Brad Pitt és Jennifer Aniston házassága már romokban hevert. Mások szerint Brad meglátta Angelinában az érzékeny kamaszt, akit babusgatni, védeni kell. Megint más bennfentesek szerint a kapcsolat alapja, hogy Angelina az erős nő, akinek a fényében Brad tündökölhet. A férfi egy barátja szerint nem lehet így leegyszerűsíteni a helyzetet. „Angelina egyszerre szexis csábító, okos jótékonysági aktivista és tökéletes anya. Brad mindhárom arcába beleszeretett.” Annyi bizonyos, hogy a 2005-ös Mr. és Mrs. Smith bemutatója után nem sokáig titkolhatták a szerelmüket. Pitt és Aniston válása után a sajtó már csak Brangelinának hívta az új álompárt. Mára hat gyermeket nevelnek közösen, és együtt vállalnak jótékonysági kampányokat a filmezés mellett. Olyannyira elválaszthatatlanok, hogy az egész család elkísérte Brad Pittet Budapestre, ahol a férfi első rendezése, egy zombifilm néhány jelenetét veszi fel.

Szivárványcsalád

Angelina Jolie, ahogy nem ismertükAngelina Jolie és Brad Pitt mind a hat gyermeke a Jolie–Pitt családnevet viseli. A szülők semmiben sem tesznek különbséget adoptált és vér szerinti gyermekeik között.

Maddox
Születési hely: Kambodzsa
A 10 éves kisfiút 2002-ben fogadta örökbe Angelina. Maddoxal akkor találkozott a színésznő, amikor a Tomb Raidert forgatta Kambodzsában. Az örökbefogadási eljárást még Billy Bob Thortonnal közösen indították el, de a kambodzsai hatóságok az első kérelmet elutasították. A másodikat a színésznő már egyedül nyújtotta be.

Pax Thien
Születési hely: Vietnam
A 8 éves kisfiút 2007-ben adoptálta Jolie, mivel a vietnami hatóságok csak házasságban élő pároknak vagy egyedülálló szülőknek adnak örökbe gyereket. A színésznő így először „eltitkolta élettársát”, majd 2008-ban, immár az Amerikai Egyesült Államokban Pitt is adoptálta fiát. A rajongók pedig megtudták, hogy a titkos esküvőről szóló hírek nem bizonyultak igaznak.

Zahara Marley
Születési hely: Etiópia
A 6 éves kislányt 2005-ben adoptálta Angelina. Az örökbefogadás pillanatában Jolie úgy tudta, lánya HIV-pozitív, a kislány tesztjei azonban negatívak lettek. Bár az amerikai sajtó 2006-ban még azt írta, a kislány vér szerinti szülei vissza akarják szerezni gyermeküket, a valóságban a szülők „rendkívüli szerencsének” tartják, hogy Zahara jó körülmények között nőhet fel.

Shiloh Nouvel
Születési hely: Namíbia
Az 5 éves kislány, a Brangelina páros első vér szerinti gyermeke egy namíbiai kórházban született. A család első kisbabával közös fotóit majdnem 8 millió dollárért adta el a házaspár. Az összeget teljes egészében egy afrikai gyermekeket támogató alapítványnak utaltatták.

Knox Leon  és Vivienne Marcheline
Születési hely: Franciaország
A 3 éves ikrek – egy fiú és egy lány – Angelina és Brad vér szerinti gyermekei. A róluk készült első fotókért 14 millió dollárt kapott a család, amit ezúttal már a Jolie–Pitt Alapítvány kapott, és szintén minden centjét jótékony célokra fordították.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Angelina Jolie, ahogy nem ismertükA legfrissebb szám tartalmából: 

  • Adóstársak, házastársak, most pedig játszótársak lettünk!
  • Angelina Jolie, ahogy nem ismertük
  • Hullik, törik, kiszárad? Van megoldás!
  • Amikor nemet kell mondani
  • Másutt születtek,  de itt vannak otthon
  • Mit ér ma az ártatlanság?
  • Tamással Sülve-főve

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top