Hozzávalók:
- 130 dkg fehér bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kápia paprika
- só, 1 dl olaj
A babot bő sós vízben puhára főzzük. A hagymát és a paprikát felszeleteljük és a felmelegített olajon megpirítjuk. Rátesszük a leszűrt babot, és összekeverjük. Ezután az egészet turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük. Jól lehűtve, friss zöldségekkel és pirítóssal fogyasztjuk.
Tipp: Ha merőkanállal vagy fagylaltadagolóval gombócot formázunk a püréből, vendégváró fogásként is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér bab
- 15 dkg sárgaborsó
- 15 dkg lencse
- 2 kis fej lila hagyma
- 3 szem paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só, 3 babérlevél, 3 ek. olívaolaj, fehérborecet
A hüvelyeseket külön-külön, kevés sóval és babérlevéllel megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk és az olívaolajon kissé megfuttatjuk. Felöntjük 1 liter húslevessel és felforraljuk. Beletesszük a babot, a sárgaborsót és a lencsét, valamint a kockára vágott paradicsomot.
Ízesítjük sóval, pár csepp ecettel és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Hozzávalók:
- 20 dkg rövid csőtészta,
- 15 dkg lencse,
- 1 kápia paprika,
- 1 csokor újhagyma,
- só, feketebors,
- 1 dl olívaolaj,
- fél dl fehérborecet
A lencsét és a tésztát külön-külön, bő sós vízben puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük. A hagymát és a paprikát apró kockára vágjuk. Összekeverjük az ecettel, sóval, feketeborssal és az olívaolajjal. Legvégül hozzáadjuk a tésztát és a lencsét is.
Tipp: Készülhet tollhegy-tésztával is, és az sem szentségtörés, ha melegen fogyasztjuk el!
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Adóstársak, házastársak, most pedig játszótársak lettünk!
- Angelina Jolie, ahogy nem ismertük
- Hullik, törik, kiszárad? Van megoldás!
- Amikor nemet kell mondani
- Másutt születtek, de itt vannak otthon
- Mit ér ma az ártatlanság?
- Tamással Sülve-főve
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!