Hozzávalók:
- 40 dkg borjúlapocka
- 20 dkg friss vargánya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 1 csokor tárkony
- 2 ek. tárkonyecet
- só
- 2 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- 4 ek. olívaolaj
- 1 liter húsleves
A borjúhúst, a zöldségeket és a gombát egyforma kockára vágjuk. A borjúhúst 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, és leszűrjük. A zöldségeket a vaj és olívaolaj felének a keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a húslevessel, és fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük. Közben a gombát a maradék olívaolajon megpirítjuk, és a leveshez adjuk. Ízesítjük a finomra vágott tárkonnyal és tárkonyecettel. A tejfölt 2 dl forró levessel elkeverjük, majd a leveshez öntjük, és összeforraljuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 40 dkg füstölt oldalas
- 1 szál sárgarépa
- negyed zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál csombor
- 1 ek. mustár, só
Az oldalast 2 liter vízben, fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, kivesszük a húst, a levét leszűrjük. A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, és 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A zöldségeket egészen apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a füstölt lével, majd hozzáadjuk a lencsét és a leveleire szedett csombort. Fedő alatt kis lángon kb. 30 percig főzzük. Végül beletesszük a feldarabolt oldalast, ízesítjük mustárral és kevés sóval.
Tipp: Nemcsak oldalassal finom, bármilyen más füstölt húst is használhatunk.
Hozzávalók:
- fél kacsamell (30-35 dkg)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 2 szál angol zeller
- 20 cm póréhagyma
- 2 liter húsleves
- 2 ek. szójaszósz
- 2 szál chili
- 2 cm gyömbér
A hagymát, a sárga- és fehérrépát, a zellert és a chilit külön-külön mind metéltre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A kacsamellet besózzuk. Egy forró serpenyőben először a bőrös felén sütjük szép barnára, majd megfordítjuk és alacsonyabb hőfokon, 6 percig sütjük. A húslevest felmelegítjük, ízesítjük reszelt gyömbérrel és szójaszósszal. Beletesszük a gyökérzöldségeket, és 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a metéltre vágott kacsamellet is. 1-2 percig főzzük, majd azonnal tálaljuk.
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- „Ez egy teljesen egészséges házasság”
- Dupla vagy semmi
- Segítség, baj van a gyerekemmel!
- Boldogságot, egészséget adó kezek
- Tamással sülve-főve
- Dr. Vekerdy Tamás rovata
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!