Aktuális

Országhoroszkóp: Kemény küzdelmek, békés megegyezések

Lassan búcsúzik az óesztendő: mint egy öregember, teendői végére ér. Átadja helyét az újszülött, erőteljes, fiatal 2012. évnek. Az öreg nem volt képes sok jót tenni, bár lehet, hogy amire most panaszkodunk, azért majd egyszer hálásak lehetünk.
Országhoroszkóp: Kemény küzdelmek, békés megegyezések

 

Kemény küzdelmek, békés megegyezések

Nézzünk egy egzotikus példát, a kínai horoszkópot. Egyre népszerűbb, hiszen az a mondás járja, hogy a világot Isten teremtette, de amit nem, azt Kínában gyártották. A kínai naptár szerint a holdújév 2012. január 23-án kezdődik, és 2013. február 9-éig tart. Most a víz-sárkány éve kezdődik. Ennek az évnek csúcspontja a várakozás, az érlelés, az aktív és passzív tulajdonságok egyensúlya. Ilyen évben egymást váltja a cselekvés és a tűnődés. Ez az időszak nem tűri az állóvizet. Sok minden felszínre tör a mélyből. Nagy erőfeszítésre lesz szükség, mert különben a nagy tervek és vállalkozások megfeneklenek. Kemény, hosszú küzdelmek, békés, gyümölcsöző megegyezés – ez jellemzi igazán a víz-sárkány évét.

Új utak az oktatásban

Más hagyomány szerint 2012 a Merkúr éve. Ez a bolygó az istenek hírnöke. Ő képviseli az utakat, utazókat, a bölcseket és szónokokat, de a tolvajokat és a szélhámosokat is. Hajdan az év március 21-én kezdődött, ezért az évek uralkodó bolygója ilyenkor lépett trónra. A modern időszámítás január elsejével kezdi az évet, tehát úgy tekinthetjük, hogy ettől a naptól kezdve uralkodik most éppen a Merkúr. Nem lesz mindenható, de döntő szót mond ki a legtöbb kérdésben.

Elhangzik majd számtalan ígéret, meggondolatlan biztatás. De ugyanakkor sokat köszönhetünk majd okos gondolatoknak és bölcs döntéseknek is. Az egyezkedések és megegyezések sokasága jöhet létre, olyan vitás kérdésekben, amelyekben nem jutottak dűlőre az emberek. Számtalan szerződés és megállapodás jön létre, joggal remélhetjük, hogy nem csupán papírra vetett üres szavak maradnak.

A világot és benne Magyarországot mégiscsak a józan ész irányítja ennek a bolygónak az éveiben. Az út buktatókkal teli, rögös lesz, mégis előrevisz. Fejlődik majd a kereskedelem. Új utakat keres és talál az oktatás, a hírközlés és a politika is.

Országhoroszkóp: Kemény küzdelmek, békés megegyezések

 

 

 

De csodákat ne várjunk a 2012-es esztendőben! Hogy miért, mit mutatnak a bolygók, azt a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb számában megjelent írás folytatásából megtudhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top