Aktuális

Sárban gázolva is tiszta maradhat a cipőnk

Az új találmány segítségével nem csupán nem áznak be, de makulátlanul tiszták maradnak a cipőink, még a legcudarabb körülmények között is.

Sárban gázolva is tiszta marad a cipőnk Az amerikai Ross Technology kifejlesztette az úgynevezett szuperhidrofób anyagot, mely nemcsak ellenáll a víznek és az egyéb folyékony anyagoknak, hanem tökéletesen taszítja azokat.

Ha például egy sima vászoncipőt befújunk a spray-vel, az olyan védőréteget képez rajta, melyről egész egyszerűen lepereg mindenfajta nedvesség. Akár sáros pocsolyákban is gázolhatunk, a lábbelin ez semmiféle nyomot nem hagy.

Képek: Ross Technology
Képek: Ross Technology

A víztaszító bevonat persze nem csupán a cipőket, de akár a ruhákat vagy az érzékeny tárgyakat is képes megvédeni a nedvességtől. A tudósok jelenleg a találmány továbbfejlesztésén dolgoznak, hogy azt autók, repülőgépek, valamint elektromos- és csővezetékek gyártásában is használni lehessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top