nlc.hu
Aktuális
Kifogásolt levegőt szívunk még hétfőn is

Kifogásolt levegőt szívunk még hétfőn is

Javul a szmoghelyzet, de 9 városban továbbra sem igazán jó a levegő minősége, Putnokon pedig egyenesen egészségtelen.
Budapesten is javul a levegő minősége
Budapesten is javul a levegő minősége

Tovább javult a levegő minősége az ország területén az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései szerint.

Az OKI hétfő reggel közzétett adatai szerint jelenleg sehol sem veszélyes a levegő az országban, a térképen egyetlen települést sem jelöltek piros színnel. A levegő minősége már csak Putnokon esik az „egészségtelen” kategóriába, a szálló por köbméterenkénti koncentrációja miatt ez az egyetlen olyan település, amelyet narancssárga színnel jelöltek a szálló por magas koncentrációja miatt.

Kilenc településen ugyanakkor továbbra is „kifogásolt” a levegő minősége, vagyis kis mértékben meghaladta a szennyezés mértéke az egészségügyi határértéket, ezek Pécs, Szeged, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Esztergom, Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika.

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top