nlc.hu
Aktuális
Grammra mérik a ruhákat a luxusturkálóban

Grammra mérik a ruhákat a luxusturkálóban

A kilós turkálók mintájára grammos ruhaboltot nyitott egy ausztrál üzletember Brisbane városában. Ugyanis a kínálat minden grammja divattervezők munkája.

Grammos ruhaboltban vásárolhatnak a márkafüggőkAkik nem engedhetik meg maguknak a felsőkategóriás divatmárkák legújabb modelljeit, a korábbi évek kollekcióinak használt, illetve raktárkészletekből visszamaradt darabjaiból válogathatnak egy újonnan nyílt turkálóban Ausztráliában.

Az üzlet kínálatában kizárólag színvonalas, eredeti dizájnerruhák találhatók, a kiválasztott holmik ára pedig márkától és súlytól függően alakul. A portékát itt nem kilóban, hanem grammban mérik, a különböző tervezőknek és divatházaknak pedig eltérő az árfolyamuk: egy Tommy Hilfiger-kreációért például grammonként 6 centet (azaz nagyjából 14 forintot) kell fizetni, egy Ralph Lauren-ruhadarabért 8 centet (18 forintot), egy Calvin Klein-modellért viszont már 10 centet (23 forintot) kérnek grammonként. Egy póló vagy top súlya átlagosan 150 gramm, így például egy Ralph Lauren felsőhöz már 12 ausztrál dollárért, azaz közelítőleg 2700 forintért hozzájuthat a vevő, ami alacsonyabb ár, mintha egy outletben venné meg.

Az üzlet a helyi lapok beszámolói szerint rövid idő alatt kifejezetten népszerűvé vált, hiszen a vásárlóknak igényük van a minőségi, márkás holmikra, viszont a gazdasági válság miatt kevesebbet tudnak ruházkodásra költeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top