Aktuális

Az étkezési jegy motivál

Jövőre a vállalatok nagy része nem szünteti meg a béren kívüli juttatásokat, szerintük ez nagyon jó eszköz a lojalitás növelésére.

2012-ben újra rendezik a béren kívüli juttatások világát, az elektronikus beváltás preferálásával, papírutalványok állami kibocsátásával, új adózási környezettel.

Az étkezési jegy motivál

 

A munkaadók szerint az a jó utalvány, amelynél egyszerű az adminisztráció és széles körű felhasználhatósága.

Közel 1400 vállalat képviselője kapcsolódott be Sodexo vizsgálatába, több mint 610 kis-, közepes és nagyvállalat fejtette ki, mit tudnak a változásokról, mit várnak, és mit terveznek – közölte Bessenyey Bálint, a Sodexo ügyvezető igazgatója a felmérést bemutató sajtótájékoztatón. A cégek együttesen több mint 80 ezer embert foglalkoztatnak.

A válaszadók csaknem háromnegyede jövőre is ad béren kívüli juttatást a dolgozóinak. A cafetériáról teljes egészében lemondók döntő többsége a cégét érintő pénzügyi nehézségekre hivatkozik.

A legtöbb helyen étkezési utalványt adnak

A béren kívüli juttatások egyik formája 2012. január 1-től a két új „zsebbel” bővülő Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) lesz, az általa adható kedvezményes adózású keretösszeg 450 ezer forintra emelkedik. A SZÉP Kártya kibocsátására jelenleg három bank jogosult.

A papíralapú utalványos étkezési hozzájárulás kedvezményesen adható összege jövő évtől 5000 forintra csökken, és kibocsátásának joga egyetlen állami szereplőt illet meg.
Korábban úgy tűnt, a Posta fogja kiadni az új étkezési utalványokat, néhány napja viszont kiderült: valószínűleg Erzsébet utalvány lesz a hidegétkezési jegy neve, és az üdülési csekk korábbi forgalmazójánál, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál igényelhetik majd a cégek.

A munkaadók a piaci alapon működő szolgáltatást tartják jónak a felmérés szerint, a válaszadók 95 százaléka vélekedett úgy, hogy nem szeretné, ha egyszereplős lenne a szolgáltatási piac. A megkérdezett munkáltatók szerint a SZÉP kártya jelentősége az idei béren kívüli csomagokban nem volt túlságosan jelentős. A 90 százalékuk biztos abban, hogy az étkezési utalvány 2012-ben is fontos eleme lesz a cafetériarendszerüknek.

A legfirsebb állásokat itt találod!
A legfrissebb állásokat
itt találod!

Motivál a juttatás

A papíralapú utalványokról a kártyaalapú rendszerre történő átállás során fokozatosságot szeretnének a cégek, ugyanis szerintük ez a felhasználók szemléletváltásával történhet meg igazán. A magyar lakosságnak csupán a 40 százaléka használ például bankkártyát, és sokan közülük nem is úgy, ahogy kellene: azaz a jövedelmük megérkezése után kiveszik a pénzt, és a boltokban inkább készpénzzel fizetnek. Ugyanez jellemző az utalványokat használókra is, szeretnek a papíralapú jeggyel fizetni – mondta Bukolyi Tamás, a Sodexo Motivációs Rendszerek kereskedelmi igazgatója.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top