Aktuális

Élménynappal kedveskedtek a beteg gyerekeknek

Az MVM Élménynapon 100 önkéntes gondoskodott a fogyatékkal élő és kórházi kezelésre szoruló kicsik jókedvéről.
50 millió forintot kapott tíz kórház és gyermekgondozó szervezet.
50 millió forintot kapott tíz kórház és
gyermekgondozó szervezet

Fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermekek játszhattak egészséges társaikkal a negyedik alkalommal megrendezett élménynapon a Zöld Tündér birodalmában. Az MVM cégcsoport közel 100 önkéntese gondoskodott a kicsik felhőtlen boldogságáról, míg a Zöld Tündér birodalmában a legfontosabb energiaforrásokkal, a tudatos energiahasználat jelentőségével ismerkedhettek a gyerekek, persze szórakoztató és játékos formában.

„Erkölcsi kötelességünk, hogy lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a rászorulók támogatásához – mondta a rendezvényen Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Az egészség a legnagyobb kincsünk, különösen igaz ez, ha gyermekeink, a jövő generációinak egészségéről van szó. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a rászoruló, beteg és fogyatékkal élő gyermekek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. Ám talán még ennél is fontosabb, hogy szociális helyzetüktől, egészségi állapotuktól függetlenül időnként elfeledkezhessenek gondjaikról, problémáikról. Ez közös célunk és feladatunk, így az idei élménynapon több tucat önkéntes és magam is gondoskodunk arról, hogy a kicsik és családtagjaik felhőtlenül szórakozhassanak.”

A társaságcsoport vezetése úgy döntött, az idén az év végi ajándékozásra szánt keretet jótékony célra fordítja: az élménynap alkalmából összesen 50 millió forintot kapott tíz kórház és gyermekgondozó szervezet.

ADOMÁNYOK
A Semmelweis Egyetem Bókay utcai I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Trautsch András Olivér Alapítványának juttatott 10 millió forintos adományból a klinika anyagcsere szűrő- és kutatólaboratóriumát fejlesztik.
A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika a 10 millió forintos adományt a sebészet posztoperatív részlegének felújítására használja fel.
A Bethesda Kórház Alapítvány a 10 millió forintos adományt a kórház laboratóriumába szükséges hematológiai laborautomata beszerzésére fordítja.
A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a 10 millió forintos adományt a kórház intenzív részlege számára egy mobil ultrahangkészülék megvételének támogatására, valamint a fül-orr-gégészeti osztályra egy operációs mikroszkóp beszerzésére használja fel.
Az SOS – Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa a hátrányos helyzetű gyermekek felkarolását célzó munkájára fordítja az 5 millió forintos adományt.
1-1 millió forintos adományt kapott munkája támogatására az élménynap megszervezését is segítő a KézenFogva Alapítvány és a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány.
Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola, valamint a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület a működésére fordítja majd az MVM Zrt. 1-1 millió forintos adományát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top