Aktuális

Betiltották a cicanadrágot az egyetemen

Egy amerikai egyetemen nem engedtek vizsgázni egy fiatal nőt csak azért, mert a nadrágja túlságosan szűk volt.

Betiltották a cicanadrágot az egyetemenAz amerikai mormon egyház fenntartásában lévő Brigham Young Egyetem vizsgaközpontjába néhány nappal ezelőtt azért nem engedtek be egy női hallgatót, mivel az intézmény egyik alkalmazottja szerint túlságosan szűk nadrágot viselt. A fiatal nő először azt hitte, hogy csak egy rossz vicc áldozata, mivel előzőleg senki nem tájékoztatta arról, hogy szűk szárú nadrágban nem vehet részt a vizsgán. Az alkalmazott azonban komolyan gondolta a tiltást, és hiába próbálták többen is meggyőzni, nem engedte vizsgázni a szerinte illetlenül öltözködő diákot.

A történet futótűzként terjedt a hallgatók között, az intézmény vezetősége pedig közleményt adott ki, melyben arra hivatkoztak, hogy az iskola szabályzata visszafogott öltözködést ír elő, ebbe pedig nem fér bele a cicanadrág, a vizsgaközpont munkatársa tehát szabályosan járt el a hallgatóval szemben. A vezetőség ezután azonban felülvizsgálta álláspontját és az iskola Facebook-oldalán tudatták, hogy a cicanadrág viselése ugyan nem tilos, de továbbra is arra kérik a tanulókat, hogy minél szolidabban öltözködjenek és kerüljék a testre simuló holmik viselését.

Az egyetem néhány felháborodott hallgatója ezek után akcióba kezdett, melyhez azóta több száz diák csatlakozott, akik mindannyian tüntetőleg cicanadrágban jelennek majd meg a jövő héten esedékes egyik vizsgájukon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top