Aktuális

Megfogadom, hogy többé nem fogadkozom

Sok minden van az életünkben, amin változtatni szeretnénk. Az újévi fogadalmaink viszont leginkább arról szólnak, amin évek óta nem tudunk. De legalább a szándék megvan!
Megfogadom, hogy többé nem fogadkozom

A változás jó: ebben egyetértenek azok, akik még mindig nem adták fel, és képesek idén is fogadkozni. A Nők Lapja Café olvasóihoz intézett körkérdésünkből kiderül: 2012-es fogadalmaink legalább olyan sokfélék, mint mi magunk. Lássuk a leggyakoribb típusokat!

A SZKEPTIKUSOK a mindenhol megjelenő ellenkezők: ők bizony nem fogadnak meg semmit – és ezt fennen hangoztatják is (bár ők legalább reálisan látják önmagukat).

„Nem szoktam megfogadni semmit. Ennyi erővel megfogadhatom év közben is.”
turtundi

„Minek fogadkozni? Tenni kell, amit – muszáj… meg amit nem is… És nem tenni, amit nem muszáj.”
vox humana

„Nem szoktam fogadalmakat tenni, mert nem lesz… dehogynem lesz változás: rosszabb lesz minden, amin mi nem tudunk változtatni. Éppen ezért próbálok mindent úgy irányítani, hogy kevésbé legyen érezhető nekünk. Ennyi.”
Angyallány

„Megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit!”
nem_érdekelsz

Megfogadom, hogy többé nem fogadkozomA NAGY KLASSZIKUSOK fogadalmának tárgya a fogyás, a cigaretta, illetve a sport. Mivel ők alkotják a legnagyobb csoportot, elmondhatjuk, hogy az átlagembernek ezek a dolgok jelentik a legnagyobb kihívást, vagyis legnehezebben a cigiről szokunk le és az egészséges életmódra szokunk rá:

„Leszokom a cigiről és le kell adnom 2-3 kg-ot, mert nem férek bele a bőrnadrágomba”
Banya44

„Megpróbálom továbbra is élvezni az életet + leszokok az esti nassolásról.”
VirágszálBp1986

„Egészségesen étkezem, sportolok és lefogyok”
Csepplány

„Továbbra sem gyújtok rá! Legalábbis remélem, hogy soha többet nem veszek kezembe cigarettát. Ez év május 18-tól nem gyújtottam rá, ezt szeretném jövőre is.”
valakilánya

„Mivel megfogadtam, hogy többé nem fogadok, ezért inkább csak változtatni próbálok. Jó lenne, ha végre rá tudnám venni magam, hogy ne csak hébe-hóba, hanem rendszeresen sportoljak. A környék ideális a futásra, de pont télen elkezdeni futni? Majd tavasszal…”
Csaba

Az előbbi csoport fogadalmai talán már kicsit magában hordják a sikertelenség kockázatát, ám vannak, akik kimondottan betarthatatlan célokat tűznek ki maguk elé. A lehetetlen küldetések bajnokai a MAZOCHISTÁK, akik talán maguk sem gondolják komolyan (hiszen már tavaly is…):

„Amit minden évben. Vagyis:
1. Lefogyok.
2. Fegyelmezettebb leszek.
3. Nem beszélek annyit.
4. Többet sportolok.
5. Spórolósabb leszek.
6. Újabb nyelvet tanulok és a régieket felfrissítem.”
gabi1971

„Leszokom a csokievésről”
BQ

Megfogadom, hogy többé nem fogadkozomA KREATÍVAK már leszoktak a cigiről, sportosak és vékonyak, így eggyel tovább léphetnek, és a belső értékekre koncentrálhatnak:
 
„Türelmesebb leszek. Nem beszélek a magánéletemről a munkahelyemen. Megtanulok nemet mondani.”
Heö2

A HÉTKÖZNAPIAK nem aggasztják magukat a világvége, a környezetszennyezés vagy a lelki üdvük miatt, nekik egészen egyszerű vágyaik vannak:

„Többet fogok foglalkozni az egészségemmel, vagyis veszek kondibérletet és felére csökkentem a cigiadagot. Kedvesebb leszek az anyukámmal, kevesebb pénzt dobok ki taxizásra, és legalább napi hét órát alszom. Ja, és idén most már tényleg el fogok menni nyaralni. És nem bliccelem el a szemránckrémet lefekvéskor, mert ennek már a fele sem tréfa.”
Ági

„Én minden szilveszterkor megfogadom, hogy soha többet vendégeket a házamba. Miután elpakoltam a maradékot, elmostam a poharakat, leszedtem az abroszt, összecsuktam az asztalt, kikapcsoltam a díszvilágítást, elraktam az ünnepi evőeszközt, elmostam az ünnepi étkészletet, megvetettem az ágyat, és eszembe jutott, hogy néhány óra múlva újra jön a vendégsereg morzsára… hát ezen szeretnék változtatni.”
pago-pago

A SZKEPTIKUSOK rokoncsoportja a NEGATÍVAKÉ. Ők abban értenek egyet, hogy ami van, az nem jó, ám mivel ezért a „nem jóért” leginkább a környezetet okolják, nemigen látják értelmét magukra nézve fogadalmakat tenni:

„Megfogadom, hogy megpróbálok VÁLTOZATLANUL ember maradni ebben az embertelen világban.”
unikum

„Megfogadom, hogy jövőre rossz kislány leszek, mert jóknak semmi nem terem.”
ÉdesAlma2012

„Azt fogadom meg, hogy még gyorsabban fogunk elhúzni ebből az országból, mint ahogy terveztük…”
Pahet

A csoport alcsoportja a KONSTRUKTÍVAKÉ; ők szintén látják a gerendát mások szemében, ám azért észreveszik a szálkát is a magukéban:

„Felhúzom magam olyasmin, amin nem kellene. Na, ezt fogadom meg: nem hagyom magam más hülyesége miatt kiborulni!”
Bölcssali

Kimondottan POZITÍV fogadkozót elvétve találtunk, de belőle is akad:

„Soha nem fogadok meg semmit, mert ciki lenne, ha nem tartanám be. Egyébként minden jó így, ahogy van.”
Évanyó

A MAXIMALISTÁK talán még olyasmit is megfogadnak, amit nem kéne:

„Megpróbálok sokkal kevésbé aggódni azon, hogy nálam nincs akkora tisztaság, mint a barátnőmnél.”
Amarynda

Megfogadom, hogy többé nem fogadkozomKözel áll hozzájuk a már-már idegesítően GONDTALANOK halmaza, őket igazán irigyeljük:

„Élvezem a kertem nyugalmát és időnként belefeledkezem majd a festésbe. A többit pedig ott folytatom, ahol december 31-én abbahagytam – mert így jó, ahogy van.”
Flow-er
 
A KOMOLYAK komolyan veszik a feladatot, és ilyenkor, év végén igazi számvetést készítenek az életükről. A fogadalmat sokszor összekeverik a tervekkel, de sebaj, legalább tudják, hogy mit akarnak:

„Fogadom, hogy csak a mának élek, nem törődöm apró és semmitjelentő dolgokkal, meggondolom, mit cselekszem, s mielőtt cselekednék, még egyszer átgondolom. Tetteimért vállalom a felelősséget, amit ma megtehetek, elhalasztom holnapra, de ha csinálok valamit, a legjobb tudásom szerint végzem el.”
Bagoly

„Megfogadom, hogy hatalmas változást eszközölök az életemben, ez pedig nem zárja ki azt sem, hogy évekre külföldre költözzek, és magam mögött hagyjam azt, ami most van. Megfogadom továbbá azt is, hogy lecsökkentem a sorozatfüggőségemet. És azt is megfogadom, hogy mindig hordani fogom a szemüvegemet. Szeretném nyáron meglátogatni Kínába költöző nővéremet.”
Enikő

„Én már most megfogadtam, hogy jobban odafigyelek a szüleimre. Több programot szervezek nekik, gyakrabban utazom haza, és ha sikerül összegyűjtenem egy kis pénzt, akkor elviszem őket egy nagyon szép helyre, mondjuk Peruba. Egy másik fogadalmam a stresszmentes élet. Sok éve újra és újra megfogadom, hogy nem teszem ki magam több stressznek, mert megbetegítem magam és megcsúnyulok tőle, de ez sajnos nem nagyon jössz össze.”
Judit

Végül a VICCESEK: ők így év végén is feldobják a hangulatot:

„Ismét megfogadom, hogy jövőre vastag pénztárcám lesz és vékony derekam. Remélem, nem keverem össze, mint idén.”
nok_apja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top