Aktuális

Pucér ducimodell ölelkezik az egészséges testképért

Provokatív fotóval kampányol az egészségtelenül sovány testideál ellen egy amerikai magazin.
Kép: plus-model-mag.com
Kép: plus-model-mag.com

A Plus Model Magazine legfrissebb számában megjelent fotón egy orosz plus size modell, Katya Zharkova ölelkezik meztelenül egy, a divatvilágban jelenleg „szabványnak” számító, sovány modellel.

A lap megdöbbentő adatokat is közöl, így például, hogy húsz évvel ezelőtt egy divatmodell súlya általában 8 százalékkal volt kevesebb, mint egy átlagos nőé, manapság viszont már legalább 23 százalékkal. A cikk kiemeli, hogy bár a statisztikák szerint a nők közel felének 14-es (európai méretezés szerint 44-es) vagy nagyobb a ruhamérete, a divatmárkák legtöbbje csak ennél kisebb méretű termékeket árusít.

„Nem mindenkinek célja, hogy sovány legyen. A testünk szép, és itt most nem az egészségről beszélünk, mert nem minden sovány ember egészséges” – fogalmazott Madeline Figueroa-Jones, a magazin főszerkesztője. 

A kép vegyes fogadtatásban részesült az olvasók körében: akadtak, akik azzal vádolták a lapot, hogy az elhízást népszerűsíti, mások viszont helyeseltek, mondván, hogy igenis minden nő lehet szép a testméretétől függetlenül, és ideje lenne, ha ezt a divatvilág is végre tudomásul venné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top