Aktuális

Új vesét kapott nászajándékba az ara

A férj legjobb barátja több mint kreatív nászajándékkal rukkolt elő.
Leanne Stefanovic

Leanne Stefanovic

Kép: Huffington Post 

A veseelégtelenségben szenvedő 31 éves nő, Leanne Stefanovic az elmúlt négy évben naponta 9 órát töltött dialíziskezelésen. Amikor kiderült, hogy veseátültetésre van szüksége, az összes családtagját és barátját megvizsgálták, de senki sem volt megfelelő donornak.

A fiatal nő tavaly nyáron kötött házasságot párjával, Shaunnal. A vőlegény legjobb barátja, Stuart Kilgannon pedig ahelyett, hogy egy kenyérpirítót vagy porcelán étkészletet vásárolt volna nászajándékba, inkább megvizsgáltatta magát, és kiderült: alkalmas donornak. A menyasszonnyal közvetlenül az esküvője előtt közölték, hogy a férfi nekiadja az egyik veséjét.

A műtétre végül néhány nappal ezelőtt került sor. Minden rendben zajlott, Leanne és Stuart is jól vannak. A nőnek ugyan élete végéig szednie kell a kilökődés elleni gyógyszereket, de minden esélye megvan rá, hogy nem kell többé dialízisre járnia. Azt tervezi, hogy folytatja jogi tanulmányait, és amint lehet, szeretne kisbabát is.

„Képtelen vagyok szavakkal kifejezni, amit tett értünk. Hogyan is tudnám meghálálni, amit a feleségemnek adott? Számomra ő egy igazi hős” – nyilatkozta meghatottan a férj egy brit lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top