Aktuális

Megfeleznéd az ételed egy éhezővel?

Amerikában egy jótékonysági program keretében az éttermi vendégek megfelezhetik ételeiket egy-egy rászoruló emberrel.

A Halfsies programhoz csatlakozó éttermekben a kevésbé nagyétkű és/vagy jótékonykodni akaró vendégeknek lehetőségük van arra, hogy fél adag ételt rendeljenek egy egész adag áráért. 

Az akció keretében megvásárolt ételekből származó bevételek felét – vagyis az el nem fogyasztott másik fél adagok árát – az éttermek a program számlájára utalják át, akik aztán a pénzt rászoruló emberek étkeztetésére fordítják, így az étterEgyél kevesebbet, adj többet!mi vendég  lényegében jelképesen megfelezi az ételét egy éhezővel.

Az erre vonatkozó statisztikák szerint egyébként a  vendéglátóhelyeken felszolgált ételek közel fele a szemétben végzi, mivel a vendégek jó része képtelen egy szokásos éttermi adagot egy ültő helyében elfogyasztani. A program ezt a fajta pazarlást is mérsékli, hiszen a fél adag rendelésekor a vendég nagyjából akkora porciót kap, amennyit jó eséllyel meg is tud enni.

Nekünk kifejezetten szimpatikus az ötlet, itthon is szívesen vennénk egy hasonló kezdeményezést. Nektek mi a véleményetek?

Ha lenne hazánkban ilyen, fizetnétek fél adag ételért teljes árat, ha tudnátok, hogy a pénzből rászorulókat lakatnak jól?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top