Aktuális

Súlyemelő világrekordokat dönt a 13 éves lány

A kislányt korábban rengeteget csúfolták az iskolában erős testfelépítése miatt, ma már azonban inkább irigykednek rá. Felnőtt nőket győz le a súlyemelő-bajnokságokon.

Csak a legutóbbi versenyén súlycsoportjában 28 rekordot, ebből 8 világrekordot döntött meg a mindössze 13 éves amerikai súlyemelő, Abbey Watson.

Abbey Watson

Abbey Watson

Kép: theblaze.com 

A kortársainál érettebb, masszívabb testfelépítésű gyereket az iskolában rengeteget csúfolták, ezért az édesapja három évvel ezelőtt elvitte egy súlyemelőedzésre, abban a reményben, hogy a nem épp kislányos sportban Abbey kamatoztatni tudja adottságait, és ezen keresztül az önbizalma is erősödik. „Csodálatos látni, ahogy fejlődik, és mára eljutott arra a pontra, hogy akkora, illetve nagyobb súlyokat emel, mint a felnőtt versenyzőnők” – nyilatkozta a lány edzője egy amerikai lapnak.

Abbey saját bevallása szerint azért képes a rendkívüli teljesítményekre, mivel ha valaki azt mondja neki, hogy egy lány az ő korában nem tud ekkora súlyokat felemelni, ő egész egyszerűen nem hisz neki, inkább bebizonyítja az ellenkezőjét.

A tinédzser jövőbeli terveiről úgy nyilatkozott: mindenképp szeretné folytatni a versenyzést és világhírű súlyemelővé akar válni. Legeslegnagyobb álma pedig az, hogy az olimpián is indulhasson.

Eddigi eredményeit látva aligha kétséges, hogy amit eltervezett, azt véghez is viszi majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top