Aktuális

Már csak egy hét van hátra a télből

Már látszik a fagyos idő vége: jövő héten jön az enyhülés.
Most hétvégéig azonban még öltözzünk fel jól
Most hétvégéig azonban még öltözzünk fel jól!

Az előrejelzések szerint még egy hétig tart a kemény tél; úgy tűnik, jövő pénteken ismét elérjük a napközbeni nulla fokot. A nehéz része már keddig lezajlik, akkor már –2 fokos „melegek” lesznek, február 22-től pedig végképp elkényeztet minket az időjárás, akár 5 fokra is emelkedhet a hőmérséklet.
Egy kis havazás, hószállingózás végig marad, de február végétől már biztos a lassú, fokozatos enyhülés.

Most hétvégéig azonban még öltözzünk fel jól: még hajnalban is előfordulnak mínusz húszasok itt-ott az országban, és marad a mérsékelt szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 11 fok között várható.

Folyóinkon és tavainkon tovább hízik a jég (jelenleg 10-20 centiméteres). A folyóvizek jegére nem szabad rámenni, de a tavakon lehet korcsolyázni a kijelölt helyeken.

Hidegrekordok idén valószínűleg már nem dőlnek meg, ehhez már a keddi, bajai –26,1 fok sem volt elegendő – a negyvenes években ugyanis sokkal hidegebb volt ugyanekkor; az idei februárunkra azonban így is büszkék lehetünk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top