Aktuális

Már 35 embert ölt meg a fagy

A legtöbben saját fűtetlen otthonukban hűltek ki, a rendőrség folyamatosan menti az utcáról a veszélyben lévőket.
Másfél hét alatt már 35 ember halálát okozta a kihűlés
Másfél hét alatt már 35 ember halálát
okozta a kihűlés

Másfél hét alatt már 35 ember halálát okozta a kihűlés – közölte kedden a február 3-ától összesített országos adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László. A rendőrség szerint ebből hét ember közterületen, 28 pedig saját lakásában vagy az ahhoz tartozó területen vesztette életét kihűlés miatt.

A szóvivő arról is beszélt, hogy 856 embert sikerült megmenteniük a kihűléstől. Februárban összesen 1215 embert vittek be a járőrök a rendkívüli hideg miatt a hajléktalanszállókba, a melegedőkbe, illetve a karitatív szervezetek és családsegítő szolgálatok létesítményeibe. Ebből szerintük 856 alkalommal az intézkedés életmentő volt a közterületeken lévő, már kihűlt, átfázott emberek számára.

Veszteglő kamionok, 56 centi lapátolni valóval

A hideg idő továbbra is országszerte gondokat okoz, ahogy arról beszámoltunk, egyes déli területeken fél méteres hó van, erről bővebben itt olvashatsz.

Szegednél több mint hatszáz kamion gyűlt össze azután, hogy a román hatóságok a rendkívüli havazás miatt a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt lezárták a nagylaki határátkelőt. A folyóink jéghelyzete sem változott, a Duna továbbra is erősen zajlik, pár helyen összefüggő álló jég alakult ki, de a Tiszán is áll a jég. Összesen 13 jégtörő hajóval folyamatosan védekeznek a jeges árvíz ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top