Aktuális

Kamera előtt szült egy cápa – videó

Napjainkban már a cápák is egyre kameraérzékenyebbek, és lételemük nyilvánosság. Legalábbis annak a vemhes dajkacápának biztosan, amelyiknek a szülését az egész világ végignézhette.

Óriási örömet szerzett egy kínai bálna- és cápapark gondozóinak az a dajkacápa, amelyik pont az akváriumban lévő megfigyelőkamera előtt hozta a világra kis cápáját.

„Először a bébicápa feje jelent meg, majd a testének többi része is kibújt, az egész szülés nagyjából fél óráig tartott” – magyarázta lelkesen a park igazgatója. A dajkacápára jellemző, hogy a petéik egészen a szülésig a testükön belül fejlődnek.

A park új lakóját azóta anyjával együtt egy elkülönített részen helyezték el, mert a cápáknál fennáll a veszély, hogy rátámadnak az újszülöttre. A videón az is látható, amint a búvárruhás gondozó beúszik a kicsiért, és biztonságosabb vizekre menekíti.

Nézd meg az egyedülálló videót, így születik premier plánban egy cápa:

 

Az emberre ártalmatlan dajkacápák főként Afrika nyugati partvidékén, illetve az amerikai partoknál élnek, kisebb halakkal és tengeri rákokkal táplálkoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top