Aktuális

Kóros részegség miatt felmentették

Tudod, mi az a kóros részegség? Annak a férfinak a menyasszonya, akire a kedvese váratlanul rátámadt egy késsel, már pontosan tudja, mi az…
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

„Csak a tankönyvekben olvastunk ilyen esetről” – ezt mondta a győri bíró az ítélet kihirdetése után a Kisalföld online tudósítása szerint. A férfi betegsége kóros vagy patológiás részegség, ami azt jelenti, hogy valaki már pár korty alkohol után olyan részeg – leginkább borzasztó agresszív –, hogy azt sem tudja, mit csinál, szinte szó szerint elveszíti az eszét. Leginkább valamilyen betegség kísérő tünete lehet.

Néhány korty alkohol okozta Karl vesztét is, aki víz helyett véletlenül pár korty vodkát ivott. A pár – akik nemrégiben jegyezték el egymást – egyébként egy kellemes hétvégét akart eltölteni egy Sopronhoz közeli kis faluban. A férfi pár perc múlva megváltozott, kést rántott, és többször hasba szúrta teljesen ledöbbent kedvesét, akit még egy serpenyővel is többször fejbe vágott, miután a vérző nő a földre került. A szomszédok rohantak át, amikor hallották, hogy valami nincs rendben, és látták, hogy a férfi törölgeti a vért a földről és puszilgatja a kedvesét, majd nekiállt rendet rakni a lakásban. A nőt meg kellett műteni, Karllal pedig a rendőrök próbáltak szót érteni, de ő csak a kiskutyáját kereste rajtuk.

Életben maradt a menyasszony, és végül a férfit is felmentette a győri bíróság, mert kóros részegsége miatt beszámíthatatlannak ítélték, így megúszott egy majdnem emberölést. Azt, hogy ezek után a hölgy visszaadta-e a férfinak a jegygyűrűt, vagy nem, nem tudjuk. Mi valószínűleg elgondolkoznánk rajta… és ti, mit tennétek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top