Aktuális

Most prostik miatt került őrizetbe a volt IMF-vezér

Fogalma sem volt arról, hogy a szexpartikon részt vevő, készséges lányok hivatásosak, és különben is irtózik a prostitúciótól – így próbálja kimagyarázni magát az újabb botrányba keveredett Strauss-Kahn. A szobalányos sztori után mindenesetre már megint rács mögé került.

Őrizetbe vették kedden Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás során.

Most prostik miatt került őrizetbe a volt IMF-vezér

 

A New York-i szobalányos affér miatt lemondott Strauss-Kahnt saját kérésére hallgatták ki azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyeken – és ezt nyilvánosan be is ismerte korábban – részt vett.

Prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételét nem tiltják ugyan a francia törvények, az ügyészség azonban az egykori IMF-vezért üzletszerű kéjelgés elősegítésével és hűtlen kezeléssel gyanúsította meg. A vádhatóság szerint ugyanis tudnia kellett arról, hogy a szexpartikat és a prostituáltak utazásait nagyvállalatok számláiról finanszírozták, illetve visszaélések történhettek.

Fejesek jártak a francia ungabungapartikra

Az úgynevezett Carlton-ügyben eddig nyolc személy ellen emeltek vádat, köztük Jean-Christophe Lagarde, Lille rendőrfőkapitánya ellen. A gyanú szerint helyi vállalkozók prostituáltakat közvetítettek Strauss-Kahnnak, aki a lille-i főkapitány társaságában vett részt a luxusszállodákban rendezett partikon.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az ügy fő gyanúsítottjai – egy orvosi műszerekkel foglalkozó cég tulajdonosa és egy gazdasági csoport egyik leányvállalatának igazgatója – többször is jártak Strauss-Kahnnál Washingtonban. Utoljára tavaly május 11. és 13. között – pont egy nappal azelőtt, hogy a volt IMF-vezért nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt New Yorkban őrizetbe vették (erről itt olvashatsz részletesen).

Ott volt, de nem úgy volt

A francia eljárási szabályok alapján az ilyen kihallgatás idejére történt őrizetbe vétel 2-3 napig tarthat, az ügyészség ezt követően dönt a vádemelésről.
Most prostik miatt került őrizetbe a volt IMF-vezérOktóberben megjelent életrajzi kötetében Strauss-Kahn azt írta: „elviselhetetlennek” tartja, hogy a nevét belekeverték a Carlton-ügybe. Azt viszont elismerte, hogy részt vett „szabados partikon”.

„Az ilyen találkozókra nem prostituáltak járnak, és amikor az ember meghívást kap egy ilyen partira, akkor nem kéri el a számlát” – írta kötetében a volt IMF-vezér, arra utalva, hogy nem fizetett a szexuális kalandokért, és azt sem tudta, hogy esetleg prostituáltakkal találkozott azokon a szexpartikon, amelyekre francia nagyvállalkozóktól kapott meghívást. Hozzátette: „Semmi törvénytelent nem követtem el. (…) Irtózom a prostitúciótól, a nőfuttatástól.”

A netes animáció szereplőjévé vált egykori IMF-vezér ellen jelenleg nem folyik bűnügyi eljárás sem Párizsban, sem az Egyesült Államokban. Franciaországban elévülés miatt nem emeltek vádat egy 2003-as ügyben, pedig azt az ügyészség „szexuális zaklatásnak” minősítette. A nemi erőszak kísérlete miatti amerikai büntetőügyet pedig a panaszos szavahihetőségének megkérdőjelezése után ejtették. Igaz, a szobalány polgári bíróság előtt azért eljárást indított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top