Aktuális

“A vízilabda a magyarok génjeiben van”

Azt tudtuk mindig, hogy mi vagyunk a legjobbak vízilabdában, de arról fogalmunk sem volt, hogy a világ azt gondolja, hogy 9 olimpiai aranyunkat annak köszönhetjük, hogy genetikailag kódolták belénk a vízilabdát.

„A vízilabda a magyarok génjeiben van”„A vízilabda a magyarok génjeiben van” – hangzik el a CNN riportjában, amelyet Diana Magnay készített a magyar pólósokról. Szerinte valószínűleg ennek köszönhetjük, hogy Kemény Dénes vezetése alatt 3, összesen pedig 9 olimpiai érmet szereztünk, valamint van még 6 ezüst- és bronzérmünk is, amelynek köszönhetően abszolút csúcstartók vagyunk.

A CNN riportja után pedig azon kezdtünk el gondolkodni, hogy vajon mi, magyarok mit köszönhetünk még a génjeinknek.

1.     Kiskapuk: nagy valószínűséggel a génállományunk egy jelentős része arra van kihegyezve, hogy a különböző „kiskapukat” kiszagoljuk, és ezzel megkönnyítsük a saját életünket.

2.     Találékonyság: valahogy nem tudunk olyan problémát elképzelni, amire nincs valamilyen kreatív megoldásunk.

3.     Rövidtávfutás: mi ugyanis még egyetlen olyan népet sem láttunk, amelyik ilyen gyorsan tudott volna futni busz vagy villamos után.

4.     Bármire tudunk fesztivált szervezni: ugyanis nálunk lassan csak a kiflicsücsöknek nincs saját rendezvénye.

5.     Mindenből lehet pörkölt: nincs olyan magyar, aki ne tudna bármiből pörköltet főzni, hogy gombóc, zöldborsó vagy hal, az mindegy, hagymával és pirospaprikával vegyítve biztos, hogy pörkölt a vége.

6.     Pálinkafőzés: mert valahogy csak nekünk sikerül igazán finom kajszipálinkát legyártani.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top