Aktuális

Órákon át tartotta sárban fuldokló lova fejét az anyuka

Három órán át próbálta kiszabadítani sárban rekedt lovát az elkeseredett anyuka. Drámai harc után, a dagály érkezése előtt pár perccel sikerült kimenteni az állatot. A fotók azóta bejárták az egész világot.

Versenyt futott az idővel az a csapat, amelyik a 18 éves Astro nevű ló megmentésén fáradozott. Nicole Graham lányával lovagolt éppen a part mentén a melbourne-i Geelong közelében, amikor lova hirtelen elsüllyedt a sárban. Még kiáltani sem maradt ideje, és már kislánya, Paris lovát is elnyelte félig az ingovány. A nő minden erejét összeszedve átküzdötte magát az iszapon, és szilárd talajra segítette kislányát, és annak lovát. Közben azonban saját lova egyre mélyebbre süllyedt, és hiába próbálta kiszabadítani.

A tragédia képekben
A drámai kűzdelem képekben

 

Tudták, hogy hamarosan jön a dagály, ezért a ló fejét igyekezett magasan tartani, és közben nyugtatni a rémült állatot. „Szívfacsaró volt a lovamat ennyire kimerültnek és kétségbeesettnek látni” – nyilatkozta az eset után Nicole Graham, aki egyébként tíz ló tulajdonosa és gyakorlott lovas. „Jól ismerem a környéket, 20 éve lovagolok erre, és soha nem utalt semmiféle jel arra, hogy lennének mocsaras részek.”
 
A segítség hamarosan megérkezett, az anyuka pedig állítása szerint már a tűzoltók látványától is jócskán megkönnyebbült. „Tényleg olyan volt, mint a futóhomok” – mondta el Roger Buckle tűzoltóhadnagy, akinek csapatába alkalmi segítők is betársultak. Egy helyi gazda a traktorjával sietett Astro segítségére, míg egy állatorvosi csapat nyugtatóinjekcióval próbált könnyíteni a ló helyzetén. Hiába vették fel a harcot hevederekkel, csörlővel a makacs iszappal szemben, nem sikerült a lovat kihúzniuk, így még egy helikoptert is készenlétbe állítottak, hátha az eredményesebbnek bizonyul.
 
Végül háromórányi megfeszített küzdelem árán és kombinált mentési technikákkal sikerült kihúzniuk a lovat, akinek az ijedségen és a dehidratáltságon kívül nem esett baja. „Sok ló nem éli túl a hasonló vészhelyzeteket. Azt hiszem Astrónak sem lett volna esélye a gazdája nélkül” – nyilatkozta a helyszínre kiérkező állatorvos.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top