Aktuális

Kirúgták a vérszívással és halott kisfiúval példálózó matektanárt

Szeretnéd, ha a gyerek azt számolgatná ki matekórán, hogy hány üveggolyótól fullad meg egy kisfiú? Igen, a többi szülő is így gondolta.
A tanár ellen hamar vizsgálat indult

A tanár ellen hamar vizsgálat indult

(képünk illusztráció)

Elbocsátottak egy számtantanárt az Egyesült Államokban, mert az alsó tagozatosokat oktató férfi extrém szöveges feladatokat adott diákjainak. Az egyik megoldandó példa így hangzott: „Egy éjjel alvás közben egy vámpír 3652 liter vért szívott ki belőlem, és 1865 litert az öcsémből. Mennyi vért ivott meg az éhes vámpír azon az éjszakán?”

Úgy tűnik, a vért alkalmasnak találta szemléltetésre, mert azt is ki kellett számolniuk a gyerekeknek, hogy ha elszunnyad a mocsárban, és „közben 3796 pióca, 2910 bolha és 1044 denevér” szívja a vérét, akkor összesen hányan lakmároznak belőle.

De a legütősebb a következő példája: „A kisfiú apukájától 1359 üveggolyót kap a születésnapjára. 585-öt lenyel belőlük, amibe belehal. A temetésére 9 barátja is elmegy, a gyászoló apuka pedig szétosztja köztük a megmaradt golyókat egyenlően. Hány golyót kap mindegyik barát?”

A gyerekek szülei természetesen kiakadtak, a tanár ellen hamar vizsgálat indult. Mint kiderült, a férfi a világhálóról töltötte le a sajátos tananyagot, amelynek szerzői úgy vélték, az ilyen példák sokkal érdekesebbé teszik a gyerekeknek a számtant, aminek eredményeként jobban tanulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top