Aktuális

Címke a gatyában: a mosás az asszony dolga

Szexista mosási útmutatóval látták el a férfinadrágot.

A mosás az asszony dolga? „Add oda az asszonyodnak! Ez az ő dolga” – ez az instrukció olvasható a brit Madhouse ruházati cég férfinadrágjaira varrt mosási útmutatók címkéin.

A meglehetősen szexista címkére a The Daily Telegraph magazin egyik szerkesztője, Emma Barnett bukkant rá a barátja nadrágján, és a képet is ő tette közzé először Twitter-oldalán. 

„Ha a megjegyzés kicsit is vicces lett volna, én lettem volna az első, aki nevetek rajta, és ha nem zavart volna, nem fényképeztem volna le, nem twitteltem volna ki és nem írnék róla most sem. Ez azonban távolról sem vicces, annál inkább kellemetlen meglepetés, hogy egy ilyen oda nem illő üzenetet rejtenek el egy nadrágban. Meg vagyok döbbenve” – írta Barnett a brit lapban.  

Bár a márka illetékesei nem foglaltak állást az ügyben, valószínűbb, hogy valóban viccnek szánták a címkét. Még akkor is, ha valóban nem különösebben humoros…

Ti mit gondoltok? Vihar a biliben, vagy valóban sértő a női nemre nézve egy ilyen címke? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top