nlc.hu
Aktuális
Lemezt készített a “néma” fiú

Lemezt készített a “néma” fiú

Az autista fiú három évvel ezelőttig szinte egyáltalán nem is beszélt. Egy zeneterápián derült ki róla, hogy őstehetség.

A most 25 éves Kyle Colemannél 3 éves korában diagnosztizáltak autizmust. A fiú több mint két évtizeden át szinte teljes némaságban töltötte az életét, mindössze néhány szót használt, azokat is csak ritkán.

Édesanyja, Caroline 2009-ban vitte el zeneterápiára, ahol azonnal világossá vált, hogy Kyle a zene segítségével képes ösztönösen kifejezni önmagát. Bár korábban sohasem tanult hangszeren, mégis képes volt lejátszani a kedvenc dallamait a zongorán, majd kiderült az is, hogy csodálatos énekhangja van, és énekelve sokkal könnyebben kommunikál, mint beszéddel. Zenei tehetségét minden bizonnyal édesapjától örökölte, aki zenész volt, és egy motorbalesetben hunyt el.

 

 

 

 

Zeneterapeutája, Carine Kelley azóta is hetente két alkalommal foglalkozik a fiúval. Másfél évvel ezelőtt elvitték egy profi hangstúdióba, hogy felénekelhessen egy dalt. A stúdió tulajdonosát annyira lenyűgözte Kyle tehetsége, hogy felajánlotta: lemezt készít neki.

A hanganyag, melyen Kyle világhírű előadók dalait énekli, április 2-án, az autizmus világnapján jelenik meg. Az értékesítésből származó bevételeket egy autistákat támogató jótékonysági szervezet kapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top