Aktuális

Kipróbálnád magad szerkesztőként?

A média területe izgalmas, mindig új kihívásokkal kecsegtet. Sosem lehet hátradőlni egy pillanatra sem, mert ömlik az információ az összes hírcsatornán. A szerkesztő feladata, hogy rendet teremtsen a híráradatban, és megtalálja azokat a témákat, amelyekkel feltölti a csillogó női magazin lapjait vagy éppen egy internetes lap oldalait.

Vályi-Nagy ErikaAz áprilisban induló szerkesztői kurzus a Sanoma összes szerkesztőségébe betekintést nyújt. Megtudhatod, hogy miként állnak össze a Marie Claire szépségoldalai, részt vehetsz a Nők Lapja lapértékelésén, bekukkanthatsz a Cosmopolitan világába. Ha az egészségtémák érdekelnek, a Nők Lapja Egészség és a Házipatika.com szerkesztőségében a helyed. De folytathatnánk a sort: National Geographic, Elle, Meglepetés, Maxima… A kurzus alatt megismerhetitek a lapok, site-ok főszerkesztőit, láthatjátok, hogy miként készülnek a magazinok, és milyen egy online lap szerkesztősége.

A szakma legjobbjai által tartott előadások után a gyakorlatban is kipróbálhatják magatokat, hiszen az általatok választott szerkesztőségben – akár a Nők Lapja Cafénál – beszállhattok a napi munkába. Cikkírás, sajtótájékoztatók, korrektúrázás, képválasztás.

A szerkesztői kurzus vezetője Vályi-Nagy Erika, a babaszoba.hu és a Kismama magazin szerkesztője.
Jelentkezni a Sanoma Médiaakadémia honlapján vagy a mediaakademia@sanomamedia.hu e-mail címen lehet!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top