nlc.hu
Aktuális
Villámgyors vacsora: melegszendvics

Villámgyors vacsora: melegszendvics

A melegszendvics mindig életmentő: mindenki szereti, hamar kész van, ráadásul elsüthetjük az enyhén kiszáradt kenyereket vagy a hűtőben árválkodó sajtok és felvágottak maradékait. A gyerekeim is szívesebben eszik ezt vacsorára, mint a szalámis kenyeret.

Villámgyors vacsora: melegszendvicsKedvencük a pizzaszendvics. Igazából erről még nem tudják, hogy „csak” egy melegszendvics, pizzának gondolják ezt is. Pedig saját kemencével, olaszos konyhát vivő anyukával korukhoz képest (5 és 3 év) igen fejlett a pizzaízlésük, de még így is működik a becsapás. Néha muszáj trükközni, mert ha este hétkor közlik, hogy pizzát szeretnének enni, esélyem sincs már tésztát gyúrni, keleszteni, marad a hagyományos margherita feltét – kenyéralapon. Működik. Süssük meg bátran akár vendégeknek is, baráti sörözéshez (bár ehhez talán jobban illik a gombás melegszendvics-csónak) vagy csajos traccspartira. Hétvégén pedig kényeztessük magunkat a különleges, camembert-rel töltött bundás kenyérrel.

 

 

 

Rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics

Villámgyors vacsora: melegszendvicsHozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 minibagett vagy kifli,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • olívaolaj,
  • 50 dkg apró vagy közepes szemű barna csiperke,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4-5 ágacska
  • friss rozmaring,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 10 dkg gouda sajt,
  • 1 tojás,
  • 1 kis csokor petrezselyem, só, bors

A bagettek tetejét vágjuk be úgy, hogy a belsejét ki tudjuk szedni, miközben a peremet meghagyjuk. A felaprított vöröshagymát olívaolajon dinszteljük meg. A gombákat mossuk meg, tönkjüket szedjük ki, szeleteljük fel vékonyan, ne hámozzuk! Dobjuk a hagymára, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a felaprított rozmaringleveleket. Pároljuk a gombát 5-6 percet. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne először a tejfölt, majd a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, töltsük meg a krémmel a kiflicsónakokat. Grillsütőben 12-15 perc alatt süssük ropogósra.

Pizzaszendvics

Villámgyors vacsora: melegszendvicsHozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 nagy bagett,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • 2-3 ág friss bazsalikom,
  • só,
  • 5 dkg magozott fekete olívabogyó,
  • 2 zacskó mozzarella felszeletelve

Főzzünk sűrű paradicsomszószt: adjuk a hámozott paradicsomhoz a felaprított fokhagymát, fél dl olívaolajat, a felaprított bazsalikomleveleket, sózzuk. Kis lángon 30 perc alatt forralva sűrítsük be. A bagettet vágjuk ketté, majd 3 részre mindkét felét. Kenjük meg a paradicsomszósszal, szórjunk rá felkarikázott olajbogyót, helyezzük rá a mozzarellaszeleteket, és grillsütőben 12-15 perc alatt süssük ropogósra. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, szórjunk rá friss bazsalikomleveleket, tálaljuk.

Camembert-rel töltött bundás kenyér áfonyalekvárral

Villámgyors vacsora: melegszendvicsHozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 szelet fehér kenyér,
  • 15 dkg camembert sajt,
  • 2 tojás,
  • só,
  • 2 evőkanál áfonyalekvár,
  • napraforgóolaj a sütéshez

A sajtot szeleteljük fel, a tojásokat enyhén verjük fel, sózzuk. A kenyerek héját vágjuk le, majd vágjunk a szeletekből szabályos téglalapokat. Kenjünk meg vékonyan egy szelet kenyeret lekvárral, helyezzünk rá sajtot, majd tegyünk rá egy újabb kenyeret. Készítsük el így a többi szendvicset is. Teflonserpenyőben melegítsünk olajat. Forgassuk meg a felvert tojásban a szendvicseket, majd bő olajban süssük ki mindkét oldalukat.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Marozsán Erika: Amikor anya lesz a színésznőből
  • Villámgyors vacsora: melegszendvics
  • Elhagyott a húsz évvel fiatalabb diákjáért!
  • Márciusi ifjak 2012 – a Nők Lapja őket választotta
  • Nem akar kakilni!
  • Klímatudatosan a fürdőszobában
  • 12 jó tanács az energiatakarékos vízhasználathoz

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top