Aktuális

A Facebook-jelszaváért vallatták az iskolában

Beperelték egy 12 éves minnesotai diáklány szülei az iskolát, mert szerintük a lányukra kemény nyomást gyakorolt az iskola, hogy adja meg a facebookos azonosítóját és jelszavát.

A Facebook jelszaváért vallatták az iskolábanEgy vallatással ért fel a szülők szerint, ahogy az iskola biztonsági személyzete „kiszedte” a 12 éves lányukból a facebookos jelszavát és azonosítóját a wday.com weboldal beszámolója szerint. Állítólag szexuális tartalmú üzeneteket váltott egy fiúval, akinek az egyik szülője megtalálta a beszélgetést a fia számítógépén, és azonnal figyelmeztette az iskola vezetőségét. Arról nem szól a hír, hogy pontosan mi volt a „szexuális párbeszéd” tartalma, az pedig, hogy a szülő belenézhet-e a gyereke levelezésébe, egy másik kérdés. Az iskola „szakemberei” ezután hívták be a lányt, aki az állítólagos kemény nyomás hatására elárulta a jelszavát. A minnesotai iskola nem kommentálta az ügyet, de a házirend előírja, hogy az a diák, aki másokat zavar, bármilyen internetes közösségi oldalon, büntetést érdemel. A család ügyvédje szerint a gyerekek facebookos jelszavához az iskolának nincs köze, ez egyértelműen a privát szféra és a szabadságjogok megsértése.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top