Aktuális

Rejtély, miért történt a svájci buszbaleset

Úgy tűnik, minden szabályszerű volt, mégis egy alagút falának csapódott a belga iskolásokat szállító busz. 22 gyerek halt meg, sokan súlyosan megsérültek.

Rejtély, hogyan történt a svájci buszbalesetMár hazafelé tartottak a belga iskolások, 10-12 éves gyerekek, amikor Svájc déli részén – egyelőre nem tudják, miért – a buszuk az útpadkának ment, és egy segélyhívó beszögellésben frontálisan nekiütközött  az autópálya-alagút betonfalának. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a túlélők közül is mindenki megsérült. Meghalt a busz két sofőrje és négy felnőtt kísérő.

„A sofőrök előző nap érkeztek Svájcba Belgiumból, hogy hazavigyék a gyerekeket, és betartották az előírt pihenőidőt” – mondta a helyi ügyész, Olivier Elsig. A busz is teljesen új volt, korszerű biztonsági felszerelésekkel, azt viszont nem tudják, hányan voltak bekötve, vagy egyáltalán használták-e a biztonsági öveket. „Az utazást szervező belgiumi iroda megbízható cég hírében áll” – tette hozzá az ügyész. Állítólag az utazási iroda minden sofőrje speciális kiképzést kapott alpesi körülmények közti autóvezetésből. A mentés több mint nyolc órán át tartott, kétszáz tűzoltó, rendőr, orvos és pszichológus segített a helyszínen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top