nlc.hu
Aktuális
Netes sztár lett a blogoló taxis

Netes sztár lett a blogoló taxis

Még a miniszterelnök is felfigyelt a férfira, aki a blogjában elsőként tudósított egy robbantás helyszínéről.
Forrás: oknation.net
Forrás: oknation.net

Thailföld legismertebb motoros taxisofőrje lett az a bangkoki férfi, aki két éve vezet mikroblogot a munkás mindennapjairól – írja a BBC. Szerény méretű rajongótábora akkor ugrott meg, amikor Valentin-napon egy robbanás történt a fővárosban egy házban, amit irániak béreltek, és a sofőr az elsők között ért a helyszínre.

Amikor még éppen csak terjedni kezdett az esemény híre, a taxis már a blogjában tudósított a menekülő merénylőkről, akik közül az egyik súlyos sérüléssel feküdt a helyszínen, majd fotókat is feltöltött róla és a robbanás utáni állapotokról a Twitterre.

A bejegyzésekre hamar felfigyelt a többi blogger és a nemzetközi média, még a thaiföldi miniszterelnök érdeklődését is felkeltették. Másnapra megnégyszereződött a taxis olvasóinak száma, a képével tele voltak az újságok, és minden helyi híradóban megszólalt.

A férfi ennek ellenére nem akar hirtelen bekerülni a médiába, marad a taxizásnál, bár amikor valami érdekes történik a városban, kísérti a gondolat, hogy gyorsan odahajtson. Közben azóta, hogy most neki szentelt egy külön cikket a BBC, már a stabil világhír is alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top