Aktuális

“Elvinném a családom a Fővárosi Nagycirkuszba!”

Adriánék öten vannak testvérek, köztük egy ikerpár. Nemhogy a Fővárosi Nagycirkuszban nem jártak még, de a fővárosban sem.

Becslések szerint három-négy ezer ember lakik Miskolc-Lyukóbányán, a külterületi szegregátumban. Szép környék lenne az egykori bánya völgye, furcsa kontraszt, ahogyan a szegényes, ezerféle módon épült, összerakott jobb házikók, rosszabb viskók tarkítják a látképet. Hosszan kanyarog az egyetlen aszfaltút, sokan gyalogolnak mellette, akik nem tudják megfizetni a ritkán érkező buszt. 

Itt él Lakatos Adrián négy testvérével, hetükre másfél szoba, konyha és fürdő jut. De legalább van vezetékes vizük, nem kell a kútra járni, ahogyan sokan rákényszerülnek errefelé. 

Adrián édesapja kőműves, de a leghosszabb idő, amire munkát kapott, két év volt. „Igen, itt, az Avason” – mutat az édesanya az ország legnagyobb és vélhetően legrosszabb állapotú panelrengetegére, amikor azt kérdezem, szoktak-e kimozdulni, kirándulni, jártak-e már a lakhelyükön túl. A fővárost még egyikük sem látta, ezért Adrián most azt kívánta, hadd menjenek el a családdal a Fővárosi Nagycirkuszba. Édesanyja hozzáteszi: „még bele is fizetnénk valamennyit, csak mindannyian mehessünk”, ám érezzük, bár komolyan gondolja, nemigen tudná megvalósítani.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Elvinném a családom a Fővárosi Nagycirkuszba!”G. Melinda   

„Amikor elolvastam a felhívásukat és megláttam a kisfiú képét, azonnal éreztem, hogy segítenem kell. Szeretnék segíteni, hogy Adrián és családja láthasson egy előadást a Fővárosi Nagycirkuszban, és egy kicsit megismerjék a fővárost. Az utazásuk költségét, valamint a cirkuszi belépőt természetesen én állnám, ezenkívül az előadás után szeretném őket vendégül látni egy ebédre akár az otthonomban, akár egy kis étteremben valahol Budapesten. Tehetnénk egy rövid sétát a Városligetben, megnézhetnénk a Parlamentet vagy a Várat, ahogy az időbe belefér.” 

Te is segítenél Adriánéknak? Jelentkezz! Küldd el neved, telefonszámod és a választott gyermek nevét a 33kivansag@nlcafe.hu címre!

Ezzel vállalod, hogy amennyiben a Nők Lapja Café olvasói arra szavaznak, te légy a „jó tündér”, teljesíted a kívánságot.
A részvételi szabályzatot ITT találod.

 

Vissza a többi kívánsághoz!

Adrián kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Vissza az Életbe Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top