Aktuális

Feleségének lett igaza: megvan az eltűnt magyar kenus

Valószínűleg már csak egyetlen ember hitt abban, hogy életben van a magyar kenus, akit február eleje óta hiába kerestek az óceánon. Ha kérdezték, makacsul ismételgette, hogy Rakonczay Gábor jól van, és kapcsolatba fog lépni vele. Hétfőre virradó éjjel ez így is történt.
Rakonczay Viktória és  Gábor
Rakonczay Viktória és Gábor
Fotó: marieclaire.hu

A decemberben elindult Rakonczay Gábor kikötött Antiguán, ezzel a világon elsőként egyedül szelte át kenuval az Atlanti-óceánt – írja a hír24.hu a Singlehand Sailing Facebook-profilon hétfő hajnalban közzétett információra. A hírt felesége, Rakonczay Viktória is megerősítette, és a TV2 Tények című műsorában elmondta, hogy magyar idő szerint éjfélkor hívta fel férje egy vitorlás hajó műholdas telefonjáról, miután kikötött.

„Végig tudtam, hogy minden rendben lesz, hogy el tudja érni a partot” – mondta Viktória. A kenussal február 6-án szakadt meg a kapcsolat, miután viharba került, de felesége ez után is – a mai napig – kitartott amellett, hogy férje életben van, csak nem tud kapcsolatba lépni vele.

Rakonczay Gábor december 21-én indult útra a Fa Nándor által tervezett Vitéz nevű egyszemélyes óceáni kenun, és ő az első, aki – kísérő hajó, motor és vitorla nélkül – egyedül kelt át az Atlanti-óceánon, méghozzá a tervezett 80 napon bőven belül, 61 nap alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top