Aktuális

Nyelvkönyv, roller és… cicaeleség

Bálint Judit szívhez szóló levélben hívta fel a figyelmünket egy szűkölködő nagymamára és unokájára. Azt írta, az asszony egyedül neveli a kislányt, de mivel munkanélküli, kétségbe van esve, miből fogja eltartani.

Zagyvaapáti Salgótarjánnal egybeépült kis falu. Csemeréket mindenki ismeri. Jobb napokat látott, vakolt falú ház, nagy ablakszemmel, kivert üvegű bejárati ajtóval. „Két év óta nincs munkám – panaszolja, miután beinvitál bennünket az egyetlen szobába, ahol az unokájával meghúzzák magukat. – És most a segélyt is lecsökkentették. Víz nincs, tavaly elfagytak a csövek, a kútról hozunk, és a tűzön melegítjük a fürdéshez.”

Az asszony Marika apai nagymamája, a kislány anyukája háromévesen elhagyta a családot, és az apa sem gondoskodott a gyermekről. Az asszony és élettársa úgy döntött, felneveli a gyermeket, ám három évvel ezelőtt a nagymama párja elhunyt.

„Fontos lenne, hogy a Cirminek cicaelesége legyen. Mert most csak a maradékot eszi” – mondja a kislány, amikor kérdezzük, mire lenne szükség. Biztatjuk, hogy magának is kérjen valamit, már sorolja is: „Egy új mosógépet, hogy a nagymamának ne kelljen kézzel mosnia. És egy biciklit, egy rollert… megígérem, hogy a többi gyereknek is kölcsönadom! Meg egy német nyelvű mesekönyvet is, mert vége lett a némettanításnak az iskolánkban, pedig én nagyon szerettem… – Most Marika vesz egy nagy levegőt, és kivágja a végső aduját: – És hadd mehessek el a cirkuszba! Arra nekünk soha nem lesz pénzünk.”

A kislány történetét hallva a Nők Lapja szerkesztősége elhatározta: segít a családon. Gyűjtést szerveztek, és remélik, a kislány minél több kívánságát teljesíthetik.

A 33 kívánság természetesen beszámol majd arról, mit szólt Marika az adományokhoz. 

Fotó: Bulla Bea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top