Aktuális

Arcukat árulják a munkanélküliek

Különös ötlettel állt elő az a két diák: hirdetési ügynökséget alapítottak és saját arcukat árulják.

Ross Harper és Ed Moyse, a két, egyaránt 22 éves fiatalember a vevő kérésének megfelelő színre festi az arcát. A találékonyságra a kényszer vitte őket, ugyanis mindketten 25 ezer fontos hitelt vettek fel tanulmányaik finanszírozására.

Buy my face! - Veddmeg az arcom!
Buy my face! – Vedd meg az arcom!

Vállalkozásuk sikertörténetté vált országukban is, ahol a fiatalok körében 22 százalékos a munkanélküliség, és ahol még a legismertebb cégeknél dolgozó diplomások számára sem könnyű új állást találni. „Voltak terveink saját szakmánkban, de azt mondtuk: a munkaerőpiac pillanatnyilag olyan rossz helyzetben van, hogy legalább egy évre megpróbálkozhatnánk valamilyen kreatív kezdeményezéssel – elevenítette fel a közgazdász képzettségű Moyse. – Mivel már 50 ezer font adóssággal indultunk, nem akartunk sokat befektetni.”

És valóban: mindössze 100 fontra volt szükségük, ebből vásárolták meg a festéket, hogy arcukat a vevők óhaja szerint átfessék. Október 1-je óta minden nap sikerült „eladniuk hirdetési felületüket”, a vevők között egyaránt voltak kis- és nagyvállalatok. Az utóbbiak között szerepelt az Ernst and Young tanácsadó cég is. Amióta létrehozták a céget, már több mint 30 ezer fontot vágtak zsebre arcuk bérbe adásából. A két barát májusban nemzetközi szinten is kamatoztatni kezdi kezdeményezését. „Érdeklődést tapasztaltunk Hongkongban, az Egyesült Államokban és egész Európában” – közölte Harper.

„A legelső napon 1 fontért adtuk az arcunkat, ami nem valami sok diplomások számára” – emlékezett vissza Moyse. A két barát ma már akár 400 fontot is elkér bizonyos hirdetőktől, akik számára olyan mutatványokat is végeznek, amelyek révén belekerülnek a hírekbe: ugrottak már ejtőernyővel, máskor jeges folyókban úsztak kipingált arccal. A páros ősszel új projektet indít, most már igazi beruházással, hiszen sikerült felhívni magukra a figyelmet. Abban reménykednek, hogy sikerük ötleteket adhat más diákoknak is, akiknek manapság a brit egyetemi felvételi költségek megháromszorozódásával és növekvő munkanélküliséggel kell szembenézniük.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top