Aktuális

Átvernek a “magyar” eperrel

Spanyol és olasz földiepret árulnak zamatos magyar szamócaként a boltokban és a piacokon.

Átverhetnek, ha epret veszelAz utóbbi napokban az üzletekben és a piacokon magyarként árulják a Spanyolországban vagy Olaszországban termesztett földiepret, amivel becsapják a fogyasztókat az árusok – figyelmeztet a Magyar Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája. A hazai szamóca szezonja csak májusban kezdődik, így aki most vásárol magyar feliratú gyümölcsöt, az biztos, hogy nem hazai termékhez jut. Május közepe előtt még a fólia alatt termesztett gyümölcs sem terem meg itthon.

A vásárlók a hazai, zamatos, illatos szamócára számítanak, de az importgyümölcs nem versenyezhet a magyar termés minőségével, állítják. Ezt használják ki azok az importőrök és árusok, akik jóval a szezon előtt próbálják magyarként eladni a külföldi termékeket.

A most magyarként árult gyümölcsöt biztos a teljes érettségi szint elérése előtt szedhették le a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs-Szakmaközi Szervezet szerint, és az élvezeti értéke szerintük is kisebb.
Azt kérik, hogy aki ilyennel találkozik, az jelentse a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ingyenesen hívható 06 80/263-244-os számán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top