Aktuális

Budapest neves éttermei küzdenek egy kissrácért

Tipikus lakáshiteles történet Ricsié és családjáé: adósság adósság hátán, már víz sincs a házban. A főváros ismert konyhái most összefogtak, hogy segítsenek.
Budapest neves éttermei küzdenek egy kissrácért

A Nők Lapja Café 33 kívánság akciójában mutatta be Magyar Richárdot, akinek szülei végre elköltözhettek az albérletből és építkezésbe fogtak. Ám a gazdasági válság mindent elrontott: hitelük bedőlt, a ház félkészen áll, a vizet elzárták.

Indul a 33 kívánság akció

Szavazz! Melyik gyermek álmát ki teljesítse?

A család azzal együtt van ilyen helyzetben, hogy van munkájuk: az anya szociális munkás, az apának viszont hiába lennének megbízásai az építőiparban, rendszeres, hogy nem fizetik ki. Most külföldön vállalt munkát, hátha az kihúzza őket a bajból. Ricsi levelet írt a 33 kívánságnak, amelyben azt kéri, hadd próbálja ki, milyen főzni egy profi konyhában. Úgy gondolja, a vendéglátásban talán kaphatna jó állást, ha egyszer felnő.

A történet hallatán sorra jelentkeztek profi séfek, konyhafőnökök és étterem-tulajdonosok: mind felajánlották a segítségüket. Ám csak egyikük lehet „jó tündér”, így az NLC-olvasók ítéletükre bízzuk Ricsi ügyét. Kérjük, szavazzatok: ki teljesítse a kívánságot.

Módos Anikó, a Konyha-szigetek gasztroműhely képviseletében? Vagy Czipper Ágota, aki a Tonino konyháját ajánlotta helyszínnek? Itt Ricsi igazi olasz pizzát is gyúrhat. De Horváth Tamásnál, a Borkonyhában is szívesen várják: „Mi úgy gondoljuk, mindenkinek jár egy lehetőség, és azzal, hogy élni tud-e vele, az már csak önmagán múlik” – írták levelükben. Tobai Róbert, a Columbus Étterem séfje elsőként jelentkezett, de szorosan ott a nyomában Fülöp Eszter, aki a Corinthia Hotel Budapest bárjában dolgozik. „Gyerekkoromat igazi hullámvölgyek jellemezték (…) Ma már jó körülmények között élünk, de soha nem fogom elfelejteni, hogy ez nem mindig magától értetődő, ezért szeretnék most én segíteni” – írta nekünk. A szerkesztőség pártatlan, mindenkinek drukkol, de kérjük, te szavazz és segíts, hogy Ricsi és a legjobb felajánló egymásra találjon.

  A szavazás állása jelenleg:

  Módos Anikó: 1%
  Czipper Ágota: 8%
  Tobai Róbert: 13%
  Horváth Tamás: 21%
  Fülöp Eszter: 57%

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top