Aktuális

Lányok napja: csajokat toboroznak műszaki pályára

Magyarországon is megrendezik a lányok napját április 26-án; a programmal a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier iránt.

A lányok napján részt vevő vállalatok és egyetemek – BME, Bosch, Ericsson, Evopro, GE Healthcare, GE Lighting, Holografika, Kürt, Microsoft, Mol, Óbudai Egyetem, Siemens, Vodafone – nyílt napot tartanak az érdeklődő középiskolás lányoknak, bemutatva a náluk folyó kutatás-fejlesztési munkát.

A legfrisebb állásokért kattints ide!
A legfrissebb állásokért
kattints ide!

A hasonló rendezvényeket már évek óta szervező országokban a lányok érdeklődése kimutathatóan megnőtt a K+F, a műszaki és informatikai területek iránt – olvasható a szervezők tájékoztatójában. A program segítséget nyújt a pályaválasztásban és abban, hogy a nyílt napon szerzett tapasztalatok alapján merjék a tudományos karriert vagy a mérnöki pályát választani.

A Nők a Tudományban Egyesület jóvoltából tartandó rendezvényen a részt vevő vállalatok és egyetemek vállalták, hogy körbevezetik az érdeklődő középiskolás lányokat a színfalak mögött, és betekintést adnak mindennapjaikba. A nyílt nap során lehetőség nyílik személyes kérdéseket is feltenni a vendéglátó mentoroknak.

Ha valamelyik kedves olvasónk részt vesz, és kifejezetten ennek hatására szottyan kedve például a közlekedési mérnök pályához, várjuk élménybeszámolóját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top