Aktuális

Lájkolás után itt a Sírtam-gomb

Már nemcsak tetszésünket fejezhetjük ki, de akár meg is könnyezhetjük a legnagyobb videomegosztón fellelhető tartalmakat. Egyetlen gombnyomással.

A Tetszik után itt a Sírtam gombKét amerikai pszichológus, Dee Kim és Bistin Chen, valamint a Google együttműködésében valósul meg egy kísérlet, mely bővíti a virtuális érzelemnyilvánítás lehetőségeit. A Google Chrome böngészővel netező felhasználók letölthetik a I cried, vagyis a Sírtam gombot, mely a telepítést követően a YouTube videók alatti menüsorban jelenik meg, és hasonlóképp működik, mint a lájkolás. Ha érzelmileg megérintett bennünket az adott videó, azt a Sírtam gomb lenyomásával jelezhetjük.

 
A sírásokat
ugyanúgy számláló méri, ahogy a lájkokat, a Project Goodcry weboldalán pedig megtekinthető a legtöbb sírást kiváltó videók toplistája is. A listán többségben vannak a rajzfilmekből való, illetve az állatos videók, de nem hiányoznak olyan „klasszikusok” sem, mint a Titanic betétdala.

A Project Goodcry célja egyébként a virtuális terekbe több emberi érzést csempészni azáltal, hogy a közhelyes lájkolás helyett összetettebb és közvetlenebb módon tudjuk kifejezni az érzelmeinket. Így például a Sírtam gomb sűrű nyomogatásával…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top