Aktuális

Ötszáz pingvinpulóvert köt az állatvédő nő

Egy német nő nem az unokáinak gyárt pulóvert, hanem pingvineknek – hogy megvédje őket az olajtól.

Angelika Regenstein
Angelika Regenstein

Németországban rendhagyó gyapjúruhák készülnek: ötszáz pingvin bújhat jó puha pulóverbe nemsokára. Nem mintha nem bírnák a sarkvidéki klímát; Angelika Regenstein az egészségükért aggódik. A pulóverek ugyanis olyan pingvinek számára készülnek, amelyek beszennyeződtek a tengeri olajtól. A madarak a csőrükkel próbálják megtisztítani magukat, ám ezzel mérgező olaj kerül szervezetükbe. Ha pulóver van rajtuk, akkor kevesebb olajat nyelnek – legalábbis ebben reménykedik a pingvinpulcsi-dizájner állatvédő.

A 64 éves Angelika Hamburgban él, és életnagyságú plüsspingvineket használ modellként. „Ha fürgén kötök, akkor két éjszaka alatt elkészülök egy pulóverrel” – nyilatkozta az asszony.

Kicsit félő, hogy ha a feltuningolt pingvinek nem is halnak meg mérgezésben, fulladásban esetleg igen, ha a jó kis gyapjú megszívja majd magát tengervízzel és nem tudnak a felszínen maradni, esetleg a divatdarab akadályozza őket a mozgásban. Arra azonban kíváncsiak lennénk, milyen mintát kapnak a művek – lehetne például a Bridget Jones-féle rénszarvasos témát koppintani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top