Aktuális

A mi hibánk is, ha hamis árut veszünk

Több ezer kilónyi hamis mosóport foglaltak le a pénzügyőrök – van még olyan áru, amit nem hamisítanak? Soma különvéleménye.

A hír: Ötszázezer kiló ruha mosásához elég hamis mosószert és öblítőt találtak a pénzügyőrök és a revizorok Békés megyében üzlethelyiségek, garázsok, tehergépjárművek, illetve személygépkocsik ellenőrzésekor. A 11 640 kilogramm hamis mosóport, valamint 2934 liter hamis öblítőt a pénzügyőrök lefoglalták, és feljelentést tettek.

A mi hibánk is, ha hamis árut veszünkSoma véleménye: Gondolkodjunk pozitívan! Mi ebben a helyzetben a jó? Az, hogy egyre inkább ÉBERSÉGRE ösztönöznek az ilyen és ehhez hasonló hírek. Vagyis ahelyett, hogy lehúznánk magunkat a bizalmatlansággal, kezdjünk el befelé figyelni, ugyanis a belső radar pontosan tudja, jelzi, hogy valamire szükségünk van-e, vagy sem. Már nem hihetünk a reklámoknak, a reklámfeliratoknak, a gyógyszermaffia különféle money-pulációinak, lassan senkinek se, és mégis bárkinek. Nekünk magunknak kell megéreznünk, hogy mi a hamis, mi és ki az igaz, és mi és ki nem, valamint hogy mire, kire van szükségünk.

A napokban voltam egy két és fél napos tanfolyamon, ahol egy német orvos-természetgyógyász egy új módszert (Innerwise) mutatott be, aminek az egyik eszköze a karhossztesztelés volt. A testünk elé tartott hüvelykujjak „igen”-re párhuzamosan állnak, „nem”-re elcsúsznak. Hasonlóan egyszerű (sőt még egyszerűbb) és nagyszerű módszer, mint a kineziológiai izomteszt, ahol az izom „igen”-re tart, „nem”-re elernyed. (Ismerjük a jelenséget, rossz hír ér, azaz negatív: lekapcsol az agy, elernyed az izom, igenre pozitívra tart.) Ha figyelünk magunkra, ezeket a válaszadásokat magunk is érzékelhetjük magunkon, de némi gyakorlással könnyen fejleszthető ez az igen fontos képességünk. Ezek az információk a tudatalattiból jönnek, abból a mélységből, ahol minden bennünket érintő kérdésre megtaláljuk a választ.

Én magam is kidolgoztam egy egyszerű módszert a tudatalattival való kapcsolatteremtésre, „bumerángtechnikának” neveztem el. Ugyanis a feltett kérdésre mindig visszajön a válasz. Kell-e nekem ez a mosópor, vagy sem? Meg(v)egyem-e ezt vagy azt? Szüksége van erre vagy arra az akármire a testemnek, lelkemnek? Mindenre ott van a válasz bennünk.
De amíg nem befelé figyelünk, hanem folyamatosan azt várjuk, hogy valaki megmondja nekünk, mi a tuti, és mi kell nekünk, addig mindig lesznek olyanok, akik kihasználják az éberség hiányát. A totális diktatúrák és sok vallási közösség elvei abban hasonlítanak egymásra, hogy mindkettőnél ugyanaz a jelszó: ne gondolkodj, ne kételkedj, majd mi megmondjuk neked, hogy kell csinálni, hogyan helyes. Most money-puláció van, amit csupán egy módon lehet kivédeni: éberséggel.
Újra, és újra megint ugyanoda lyukadunk ki: ÉBRESZTŐ!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top