Aktuális

Országos rekordot döntött a női sofőr

Á. Tóth Kriszta több mint kétezer kilométert tud kihozni egyetlen liter benzinből, ezzel a kecskeméti főiskolások másodikak lettek a kétszázból a nemzetközi versenyen.

Második lett a kecskeméti főiskola csapata Rotterdamban a Schell eco-maratonon, amin kétszázan indultak saját fejlesztésű autókkal, olvasható a csapat honlapján. A nemzetközi verseny célja, hogy minél kevesebb üzemanyaggal minél nagyobb távot tegyenek meg; a magyarok 2696 km / 1 literes fogyasztást értek el! Ez a mai benzinárak mellett különösen izgalmasan hangzik, de sajnos ezeket a járgányokat nem az utcára tervezték. Azért is tudnak velük ilyen jó eredményeket elérni, mert hihetetlenül könnyűek, egyik sem nehezebb 45 kilónál, és a formájukat is a célnak rendelik alá.

Országos rekordot döntött a női sofőr

Bár a csapatban túltengenek a fiúk, a kecskemétiek Megaméter nevű autóját egy lány vezette. Á. Tóth Kriszta, aki a csapat pilótája és műszaki menedzsere, az országos rekordot is megdöntötte. „Bizonyos kanyarokban a Forma–1-es versenyhez hasonló helyzetek adódtak. Történt borulás, autókigyulladás, tehát nem egy egyszerű verseny ez. A csapat az első versenykörével megdöntötte az eddigi minden rekordját” – írták a honlapjukon, ahol arról is beszámolnak, hogy másnap ellepte a bokszukat a külföldi sajtó, hogy megcsodálják a járművet.

Kriszta a Megaméterben forrás: eco-marathon.eu
Kriszta a Megaméterben Forrás: eco-marathon.eu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top