Aktuális

Esztergályos Cecília: “Életem első horoszkópját összetéptem”

Esztergályos Cecília pontosan olyan eredeti, vagány és örökifjú, mint általában a Vízöntő jegyében született emberek. És olyan heves, örök optimista, pozitív kisugárzású, vidám személy, mint akiknek Nyilas az aszcendensük.

Talán azért is tépte össze életének első horoszkópját, amelyben az asztrológus egy baleset lehetőségére figyelmeztette, mert nem szeret rosszat hallani.

A történet 20-30 évvel ezelőtti, amikor egy könyvben leírták volna – ha engedem –, hogy mi vár rám a csillagok szerint napról napra. És amikor az egyik napon azt láttam, hogy baleset, akkor azt mondtam, hogy nem járulok hozzá, hogy ez egy könyvben megjelenjen. Ugyanis nem akarom tudni, hogy milyen rossz dolgok várnak rám a jövőben, mert akkor nem tudok másra gondolni, csak arra, és előbb-utóbb be is vonzom.

Esztergályos Cecília: „Életem első horoszkópját összetéptem”

Hiszel az asztrológiában?

Persze, ez egy óriási tapasztalati tudomány. Én pozitív beállítottságú ember vagyok, és ha pontosan tudom, hogy mi várható, akkor azt gondolom, hogy igazíthatok rajta, és talán mégsem fog bekövetkezni az, amit a csillagok üzennek. Nehéz ember vagyok?

Nem, inkább olyan, aki tökéletességre törekszik, mindent jól akarsz az életben tenni… Olyan ember vagy, akinek fontos az adott szó, és érdekessége a horoszkópodnak a háromszoros királytrigon, ami utal a sok jó lehetőségre, amelyeket kaptál, és amelyek még várnak rád. Ami sok nehézségtől megment, és szerencséssé tesz.

Legyen úgy! De azért mondhatnál erre a horoszkópomból egy példát!

Például, amikor nagy szerencsétlenségnek tartottad, hogy nem klasszikus balerinaként kezdhetted a pályád, hanem a modern balett területén, ez szerencse volt, még ha éppen az ellenkezőjét is élted meg. Mert ez is belejátszott abba, hogy nem maradtál balerina, hanem jelentkeztél a Színművészeti Főiskolára. Ugyanis, ha balett-táncosnő maradsz, maximum 40 éves korodig művelheted ezt a hivatást. Miközben a színművészetet akár életed végéig, különösen, hogy a horoszkópodban a Merkúr helyzete rendkívüli észbeli képességekre, jó memóriára, könnyen tanulásra, remek kommunikációra, kreativitásra és színházi sikerekre is utal.

De azért kiegyeztem volna azzal, hogy prímabalerina maradjak, és utána már csak balettal foglalkoztam, koreografáltam és tanítottam volna. Jó lett volna abban a szakmában maradni, és szülni három gyereket.

A horoszkópod szerint az nem a te lehetőséged lett volna, éppen ezért a sors olyan helyzeteket teremtett az életedben, amelyek a saját utadra tereltek. Például a horoszkópodban egyáltalán nincs benne a családanya szerepe, sőt azt is mondhatnám, hogy a gyermekszülés sem látszik benne.

Nézd, voltam várandós, de éppen ez idő alatt elkaptam a rubeólát, és el kellett venni a magzatot. Ám olyan beavatkozásra került sor, hogy utána már soha többet nem születhetett gyermekem. Mindez 1963-ban történt, és akkor nem úgy mentek ezen a téren a dolgok, mint napjainkban. És a műtét után nem tudtam arról, senki sem közölte velem, hogy ez után már nem lehet több gyermekem. Én pedig elkezdtem szedni az antibébi.tablettát, egészen pontosan tíz éven keresztül. Aztán abbahagytam, hogy jó lenne most már, ha jönne a baba. De nem jött, a válásaimban és újraházasodásaimban az is szerepet játszott, hogy nem jött össze a gyerek. Mert azt is gondoltam, talán a másikban van a hiba, hiszen én termékeny vagyok, én voltam már várandós. Aztán amikor megtudtam, hogy úgy vették el tőlem a magzatot, hogy sohasem lehet gyerekem, nehéz volt feldolgozni és beletörődni.

De érdekes, hogy a gyerekek – bármennyi idősek – minden gátlásukat le tudják vetkőzni velem szemben, és olyan gyorsan közös nevezőre tudunk jutni, hogy ilyenkor arra gondolok, legszívesebben anya lennék, nem három gyermeké, hanem akár háromszázé is. És mégsem adatott meg…

Hiszel a reinkarnációban, az előző életekben?

Igen.

A reinkarnációs elmélet szerint különböző módokon „fizethetünk” az előző életben elkövetett tetteinkért. Például karmikus vezeklés lehet, ha az egykori tettes a jelenben akár az élete árán menti meg egykori áldozatát. De a sors gyakran úgy rendezi a szálakat, hogy a korábbi gyűlölködők orvos–beteg viszonyban találkozzanak a jelenben. Nagymértékben függ az emberek, illetve a lelkek fejlettségétől, hogy ilyen esetben hogyan rendezik a régi karmikus számlát. A lélek magasabb fejlettségi fokra került, ha például az orvos meg tudja gyógyítani a hozzá forduló beteget, aki egykor az ellensége volt. Amennyiben súlyosabb a két ember között a karmikus kapcsolat, akkor előfordulhat, hogy az orvos műtét közben, akaratlanul okozza egykori ellensége halálát, vagy olyan hibát követ el, amire azt mondjuk, műhiba, vagy nem tudja meggyógyítani a hozzá fordulót.

Igen, lehet. De én inkább azt tudnám ellenvetni – mivel azt mondod, hogy a horoszkópomban nem látszik a gyermekszülés lehetősége –, hogy mégis várandós lettem és egyben rubeólás. Ugyanakkor nem hozhattam világra a csecsemőt, és az Úristen úgy alakította a dolgokat, hogy aztán már nem lehetett gyermekem.

Elfogadom, ezt is lehet gondolni, így is lehet mondani. A megérzéseidre hallgatsz?

A megérzés nagyon érdekes lelki jelenség. Ilyenkor különleges lelkiállapotba kerülök, és érzem, hogy valami történni fog. Ha velem kapcsolatos, akkor nem tudok konkrétumot említeni, hogy az érzésbe milyen kép, gondolat kúszik be. De általában másoknak tudok szólni, hogy mire figyeljenek. A saját életemben, a megérzésekkel kapcsolatban voltak furcsa esetek. Például fiatal lány voltam, egy este jókedvűen igyekeztem haza a mamámékhoz, a Szív utcába. Beléptem a ház kapuján, és úgy éreztem, mintha mindjárt megnyílna a mennyország, közben egy furcsa, fémes hang ütötte meg a fülemet. Olyan, mint amikor a bicska kinyílik. Hátrafordultam, és egy férfi futott utánam, kezében egy késsel. Elkezdtem üvölteni, hogy papa, papa, és hármasával szaladtam fel a lépcsőn. A bicskás férfi valószínűleg megijedt, és eltűnt. Érdekes módon az előérzetem nem rosszat súgott, hanem jót. Amit úgy értelmezek, hogy tényleg jó dolog történt, mert annak ellenére, hogy senki sem volt otthon, megmaradt a lélekjelenlétem, és talán ennek, na meg a megérzésnek köszönhetem, hogy a férfi nem bántott, hanem megijedt és elszaladt. De most én kérdeznék, foglalkoztat a karma. Ha már nem lehetettem balerina és anya, akkor mi az én karmikus feladatom?

A horoszkópod szerint a tömegek szórakoztatása, hogy elfeledtesd az emberekkel akár csak egy órára vagy kettőre a hétköznapok nehézségeit, fájdalmát, és más emberek gondolataival nyújts számukra vigaszt, vagy éppen mutass utat.

Ebben lehet valami. Éppen tegnap – 2012. május 5-én – történt, ami ezt alátámasztja. Délután még színházban játszottam, majd este 8 órakor a Millenáris Parkban léptem fel egy rendezvényen. 50 percig szerepeltem a színpadon, ahol olyan sikerem volt, hogy kő kövön nem maradt. Elképzelni sem tudtam, hogy egy ilyen helyen a „Meddig vagyok?!” stand up show-mmal, és Tamási Áron, Örkény István szövegét mondva, egy kis dallal összekötve milyen hatást értem el. A nézőtéren hol fülsiketítő csönd volt, hol visítva nevettek az emberek, ahogyan éppen a darab mondanivalója ezt megkívánta.
Tudod, amikor kimegyek a nagyközönség elé, ismeretlen tájakon, és nem engednek le a színpadról, érzem a szeretetüket, akkor nagyon sokat kapok, és elhiszem neked, hogy tényleg ez lehet a karmikus feladatom. Azért élek, hogy jót tegyek, hogy mások életébe színt vigyek, netán amit mondok, azzal ráébresszem őket valamire, vagy csak egyszerűen boldogabbá tegyem a napjukat.

Jósolt már neked valaki?

Igen, egyszer egy cigányasszony a tenyeremből azt mondta, hogy örökölni fogok egy hatalmas összeget. De nincs senki, akitől én örökölhetnék. Viszont lottózom, hátha nem örökség lesz, hanem nyeremény? A horoszkóp szerint nyerhetek?

Nem akarlak elkeseríteni, a születési képletedben az sem látszik, hogy hatalmas összeget nyernél, viszont az már inkább, hogy a saját magad által megkereshető pénzért meg kell küzdened, és bizony olykor nem annyit kapsz, mint amennyit megérdemelnél. Viszont vannak pártfogóid, támogatóid, akiknek a jövőben is sokat köszönhetsz. És a 2013-as év különleges lesz a számodra, a sorsbolygók együttállása, valamint más konstellációk arra utalnak, hogy ez igazán olyan év következik, amiben sok pozitív változás történik.

Az biztos, hogy különleges lesz, hiszen 70 éves leszek, a férjemmel pedig 28 éves lesz a kapcsolatunk.

Apropó, hogy ismerted meg a férjed?

Nem volt szerelem az első látásra, ezt le kell szögeznem. Színházban ismerkedtünk meg, és Péter kezdetben rendkívül antipatikus volt a számomra. Akkor még házasságban éltem, és a színházban kérdeztem, hogy ki ez a férfi? Akkor mondták, hogy éppen elvált. Áh, gondoltam, akkor azért csimpaszkodik erre a jóképű férfira az a sok nő. És egyáltalán nem érdekelt, aztán a férjem egy csúnya dolgot követett el ellenem, és a sors, vagy nevezhetjük Úristennek – mert én hiszek az Úrban –, összehozott bennünket. Először elmentünk kávézni, aztán cukrászdába jártunk, a Gellérthegyen sétálgattunk hóban-fagyban. Ugyanis 1984. november 20-án kezdtünk el együtt járni, és 1985. május 5-én költöztünk össze, majd öt év múlva házasodtunk össze.

Ahhoz képest, hogy nem tetszett, 27 éve együtt vagytok, és jól megvagytok?

Igen, de ha valakitől azt hallom, hogy ennyi idő alatt semmi problémájuk nem volt, akkor legszívesebben megforgatnék egy fejszét a feje körül, mert az hazudik. És ha az elmúlt 27 évünkre visszatekintek, akkor azt mondhatom, nem bántam meg, hogy Péter a házastársam, hogy az Úristen összehozott bennünket.

Esztergályos Cecília: „Életem első horoszkópját összetéptem”Az interjú a Nők Lapja Ezotéria idei 3. számában jelent meg, amelyben 27 oldal szól a szerelemről, Árpa Attila mesél a szerelem sokszínűségéről, Cseh Laci a babonáiról, és kuriózum az asztrológia és az olimpia kapcsolatáról szóló összeállítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top