
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy,
- 25 dkg mascarpone,
- cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint
A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba – amelyben tudjuk turmixolni –, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát.
Hozzávalók:
- 50 dkg érett sárgabarack,
- 40 dkg natúr görög vagy török joghurt (vagy lecsepegtetett, sűrű joghurt),
- fél citrom héja,
- cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint
A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk le, ízlés szerint édesítsük! Édesítsük a joghurtot is, és reszeljük hozzá a citrom héját! Felváltva kanalazzuk a jégkrémformába a gyümölcspépet és a joghurtos krémet.
Helyezzük rá a forma tetejét, tegyük a mélyhűtőbe! Ha nincs jégkrémformánk, akkor műanyag kávéspohárba vagy joghurtospohárba öntsük a krémet. Tegyük a hűtőbe, és akkor szúrjunk bele pálcikát, amikor enyhén megfagyott a krém.
Hozzávalók:
- 3 nagy tojás szétválasztva,
- 4 evőkanál kristálycukor,
- 3 dl tej,
- 10 dkg fehér csokoládé,
- 10 dkg étcsokoládé + a díszítéshez,
- 3 dl tejszín
A tojássárgáját verjük fehéredésig habosra a cukorral! Tegyük lábosba, adjuk hozzá a tejet, takarékon melegítve, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet! Felezzük el a krémet, az egyikbe tegyük a felkockázott ét-, a másikba a fehér csokoládét! Hagyjuk kihűlni mindkét krémet! Verjük fel a tejszínt habnak, keverjük kettéosztva a kétféle csokikrémhez. 7 dl-es őzgerincformába (használhatunk kerek tálat is) öntsük a fehér krémet.
Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára! Addig a másik krémet tegyük a hűtőbe! Amikor már enyhén megszilárdult a fehér krém, öntsük rá a másikat is, és tegyük a mélyhűtőbe szilárdulásig. Pár perccel fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni a fagylaltot, hogy könnyen vágható legyen. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük.