Aktuális

Törpezebuboci az állatkert új lakója

Zebinának és Zebnek, a Fővárosi Állatkertben élő zebuházaspárnak most először született kislány utóda. Nézd meg a minitehénkét!
Fotó: Bagosi Zoltán
Fotó: Bagosi Zoltán

Június végén született, de most már a látogatók is megnézhetik a kis zebuborjút a karámban. Eddig csak fiai voltak a szarvasmarhákkal közeli rokonságban lévő törpezebupárnak. Az anyuka, Zebina, féltő gondoskodással veszi körbe az első lányát, az apuka, Zeb pedig elszántan védelmezi a családját, ha szükséges. Szerencsére különösebben nem kell megerőltetnie magát, hiszen a zebukkal szomszédos tigrisek – akik persze már kifigyelték az új jövevény érkezését – természetesen nem tudnak átmenni a zebuk otthonába.

A zebuknak is van púpjuk, mint a tevéknek, de a frissen született borjaknál még alig látszik a felnőttkorban igen jellegzetes zsírpúp, hiszen egy jól fejlett púp nagyon megnehezítené az újszülött áthaladását a szülőcsatornán. A púp leendő helyén így csak egy kisebb dudor fedezhető fel az ifjú zebuborjú hátán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top