Aktuális

Fogadásokat kötnek, ki gyújtja meg az olimpiai lángot

Olimpia idején egymást érik a fogadások: szerelmespárok, haverok, munkatársak totóznak, vajon hány aranyunk lesz. De sok minden másra is lehet fogadni.

Miután képtelenség, hogy minden földlakó élőben látogathassa az olimpiát, és amúgy sem lehet két versenyen egyszerre ott lenni, a többségnek marad a technika. A nemzetközi közvélemény csaknem 72 százalékát érdekli az olimpia, a magyarok kétharmada mondja, hogy mindenképp belenéz a közvetítésekbe. A nyitórendezvényt a szervezők előzetes becslése szerint világszerte egymilliárd, a játékokat pedig négymilliárd tévénéző figyeli majd. Hihetetlen, de az azt is előmérték, hogy vajon televízión, interneten, okostelefonon avagy táblagépen tervezik követni az eseményeket az emberek. Feltűnt valakinek, hogy a jó öreg rádió már szóba sem került?

Fogadásokat kötnek, ki gyújtja meg az olimpiai lángot

A technikán túl a kutatókat az is érdekelte, hogy melyik nép mennyire lelkesedik az olimpiáért, továbbá, hogy kiket melyik sportág érdekel jobban. A magyar szurkolókat leginkább az úszás szögezi a képernyő elé, ezt követi a vízilabda, a foci és a kajak-kenu.

A rendezvény sajtósai még a méretekről is kiadtak egy összeállítást: Csang Csao-hszü kínai férfi kosárlabdázó 2,19 méterével a legmagasabb versenyző. A legalacsonyabb egy venezuelai atlétanő, a 200 méteres síkfutásban nevezett Necerly Soto lett, ő 132 centiméter.
A kissé bizarr testsúlyvetélkedőt a guami cselgáncsozó, Ricardo Blas Jr. nyerte, aki alatt a mérleg 217 kilogrammot mutatott. A legkönnyebb olimpiai résztvevő alig harminc kiló: a japán ritmikus gimnasztikázó, Teramoto Aszuka.

Fogadásokat kötnek, ki gyújtja meg az olimpiai lángotKiváló fogadási kérdés, vajon ki gyújtja meg a ma esti megnyitón az olimpiai lángot – ugyanis személye az utolsó pillanatig hétpecsétes titok. A britek legtöbbje Sir Steve Redgrave volt evezősre és Sir Roger Bannister egykori atlétára voksol.

Ma este óvatos becslések szerint egymilliárd tévénéző figyelmétől kísérve nyitja meg hivatalosan II. Erzsébet királynő a XXX. nyári olimpiát. Jó-jó, de vajon ki gyújtja meg a lángot…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top