Aktuális

Harminc fok lesz a vihar után

Óriási vihar volt este, főként Pest megyében, de mostantól jön megint a klasszikus nyár.

 Harminc fok lesz a vihar utánTúléltük a vihart – pedig nem volt kicsi. Vasárnap este rengeteg eső zúdult le rövid idő alatt, folyóként hömpölygött néhol, és ehhez jött még a viharos szél. A katasztrófavédelemhez háromszáz bejelentés érkezett csak Pest megyéből. A legsúlyosabb a helyzet Szentendrén és Vácott; itt még most is harminc-negyven helyszínre várják a tűzoltókat – leginkább azért, mert kidőlt fák tettek kárt házakban és autókban, de előfordult, hogy háztetőket bontott meg a vihar és a lakásokba folyt be a víz. Szentendrén egy ideig áram sem volt.

Még rosszabbul jártak a váciak: ők épp a hétvégén tartották legnagyobb szabadtéri bulijukat (Váci Világi Vigalom), és a vasárnap esti színpadi műsor közben szakadt a nyakukba az ég. Az emberek pánikszerűen menekültek a sátrakba, négyen megsérültek.

Ezek után csak jobb jöhet: a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn is lesz ugyan eső, de csak szórványosan, és inkább csak zápor, zivatar. Egyedül a Dunántúlon lehet viharra számítani. Ma 26–31 fok lesz, de a hét további részében csupa „harmincas” napunk lesz, csütörtökön és pénteken komolyabb esővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top