Aktuális

Marad a kellemes nyár

Kis szél, több napsütés: ezzel a fajta nyárral kibékülhetünk.

A jelek szerint a szikrázó napsütést ma több helyen is fátyol- és gomolyfelhők takarhatják el, de ettől még meleg lesz. Esernyőre csak a tiszántúliaknak lesz szükségük, egy-egy zápor erejéig.  A mai átlaghőmérséklet 22 és 28 fok között alakul: ez azért lényegesen kellemesebb a múlt heti, őrült kánikulánál. Az északról érkező kissé hűvösebb szél olykor megerősödhet, az esti órákban elkelhet egy vékony kardigán – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat jelentéséből.

Marad a kellemes nyár

Az UV sugárzás ma átlagos lesz, ami azt jelenti, napvédő nélkül a bőrünk húsz perc alatt leéghet a déli napsütésben. Fronthatás ma nincsen, de a hűvösebb szél miatt gyakoribbak lehetnek a reumatikus fájdalmak, a vérnyomásunk ingadozhat és fájhat az érzékenyebbek feje. Tabletta a ridikülbe! (Hacsak nem azok közé tartozol, akiken a kávé segít.)

A vízpartokon nincs ma riadókészültség, a Balaton és a Velencei-tó vízhőmérséklete ma 25, míg a Tisza-tó 26 fokos, a nyaralók még csobbanhatnak. Kirándulásra, strandolásra a mai nap kiváló.

Ismered a vaníliás jégkockát?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top