Aktuális

Harminc hajléktalan kapott hetijegyet a Sziget Fesztiválra

Évek óta a Hajógyári-szigeten él egy kis csapat hajléktalan. Hogy a Sziget Fesztivál idején is maradhassanak, besegítenek a munkába.

A „hetijegy” nagy kincs a fesztiváljáróknál – kevesen jutnak hozzá térítésmentesen. Egy csapat hajléktalan ebben a juttatásban részesült – ez volt az egyetlen ésszerű megoldás arra a helyzetre, hogy „legalizálják” jelenlétüket a Hajógyári-szigeten a Sziget Fesztivál rendezvény idejére. A kis kommuna évek óta itt húzza meg magát, így tulajdonképpen az ő életterükbe „tolakodik be” ilyenkor (elég zajos módon) a külvilág.

 Harminc hajléktalan kapott heti jegyet a Sziget Fesztiválra

Ha őket esetleg zavarja is éjszakai pihenésükben a rendezvény, fordítva ez nem fordulhat elő: a fesztiválszervezők azt kérik a jegyekért cserébe, hogy a szigetlakók semmilyen módon ne zavarják a látogatókat. Ettől azonban nem kell félni, a hajléktalanok inkább segítik a szervezők munkáját: szemetet gyűjtenek, pakolnak, sőt egyikük, egy határon túlról érkező magyar mérnök az árusító pavilonok felállításában is többször részt vett.

Szép példa a profitszféra, a fogyasztói társadalom és a perifériára szorultak közötti építő, szívmelengető együttműködésre, nem?

Elsősegélyesek a Szigeten: „Nem tudod, hogy épp életet mentesz”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top